"The mind and body are not separate. What effects one, affects the other"

Kick your ass and your brain will follow.

Meant4Life daagt je door middel van fysiek actieve werkvormen uit om mentaal in beweging te komen. Tijdens 1 op 1 sessies gaan we de natuur in om de confrontatie met jezelf aan te gaan. We doen niet aan praatsessies, maar gebruiken technieken uit de vechtsport, survival-, outdoor- en sportactiviteiten om verbanden te ontdekken tussen jouw fysieke gedrag en patronen in je dagelijks leven. Het ene na het andere ‘ahaa-moment’ passeert de revue en samen zoeken we naar creatieve oplossingen die leiden tot de verandering waar je zo aan toe bent.

“Moet jij eens opletten wat er in dat koppie gebeurt als jij je fysieke grenzen opzoekt. Nee, daarvoor hoef je geen #fitgirl of #gymboy te zijn, want de coaching wordt geheel afgestemd op jouw doelen, behoeften en mogelijkheden. Mijn rol is om naar je te luisteren, te spiegelen, mee te denken en te stimuleren. Ja, dat kan ook weleens confronterend zijn, maar daar sleep ik je wel doorheen. Ben jij klaar voor de rest van je leven? Laten we dan eens beginnen met een kop koffie en een goed gesprek; kijken we vandaaruit verder.”
- Heidi van Kampen

Werkwijze

Wanneer we besluiten om samen aan de slag te gaan, plannen we de eerste outdoor coaching sessie in.

Een coachtraject kun je vergelijken met een ontdekkingsreis. Om te beginnen heb je een duidelijk beeld van jouw doel nodig. Dat is het punt van waaruit het coachtraject start en waar het in de eerste sessie om draait.

Tijdens een sessie kijken we altijd naar wat je op dat moment wilt bereiken, waar je nu staat, welke mogelijkheden je (nodig) hebt en maken we de vertaalslag naar concrete stappen voor in het dagelijkse leven.

Let op: Het kan natuurlijk zijn dat je onderweg nieuwe dingen ontdekt!

Op jouw ontdekkingsreis maken we gebruik van de volgende pijlers:

  • Spiegel; de actieve werkvormen zorgen ervoor dat je 'uit je hoofd' komt en 'in je lijf'. Hierdoor ontstaan meer primaire reacties die ingesleten patronen direct zichtbaar maken. Jouw 'lijf' vormt dé perfecte spiegel.
  • Ervaren; iets 'doen' en ervaren blijft beter plakken dan ergens over 'denken'. We maken gebruik van de kracht van ervaringsleren. Alleen door in beweging te komen, kan verandering plaatsvinden.
  • eXperimenteren; veranderen betekent anders 'doen'. De werkvormen bieden een uitstekende manier om veilig te experimenteren met ander gedrag.
  • Implementeren; uiteindelijk gaat het om jouw gewenste verandering en maken we, vanuit jouw ontdekkingen, de vertaalslag naar het dagelijkse leven.

De actieve werkvormen worden uiteraard afgestemd op jouw fysieke conditie. (sportervaring is absoluut NIET nodig)

Buiten?

Ja, inderdaad de sessies vinden grotendeels in de natuur plaats. De natuur biedt de ideale ruimte voor coaching, doordat deze rustgevend werkt, creativiteit stimuleert en een gunstige invloed heeft op cognitieve functies.

Coaching is gericht op de toekomst, denken in mogelijkheden en gaat uit van jouw krachten.

Tarieven

Hieronder vind je de tarieven van de outdoor coaching.
Een oriënterend kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

De gemiddelde duur van een outdoor coaching sessie is 75-90 minuten 
Standaard wordt per sessie 30 minuten extra voor voorbereiding en verslaglegging gerekend.

Particulier

  • Per sessie: € 155, -- 
  • Uurtarief: € 90,--
  • Coaching pakket van 5 sessies: € 750,--
Bovenstaande tarieven zijn inclusief 21% btw en exclusief reiskosten.

Zakelijk

  • Per sessie: € 205,--
  • Uurtarief: € 120,--
  • Coaching pakket van 5 sessies: € 1000,--
Bovenstaande tarieven zijn exclusief 21% btw en exclusief reiskosten.
Voor langdurige trajecten maken wij graag een voorstel op maat.

Reiskosten

Bij een enkele reisafstand van meer dan 20 km, vanaf het kantoor van Meant4Life, worden additioneel reiskosten in rekening gebracht à € 0,50,--per gereden kilometer (excl. btw).

Vergoedingen

Via de werkgever

Gelukkig zien werkgevers steeds meer het belang in van persoonlijke ontwikkeling. Vaak reserveert een werkgever een jaarlijks vrij te besteden coaching- of opleidingsbudget. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en wordt vaak als veel effectiever ervaren. Vraag dus eens na bij je HR manager, afdeling P&O of leidinggevende wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Via de Arbo-dienst

In het kader van bijvoorbeeld burn-out preventie, kan het zijn dat de kosten voor coaching worden vergoed. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de bedrijfsarts.

Via de belasting

De kosten voor coaching kunnen voor particulieren aftrekbaar zijn voor de belasting. Deze kosten worden dan gezien als "studiekosten en scholingsuitgaven". Het coachingstraject moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met de belastingdienst. 
De kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Het verhaal van...

Marièlle

“Wat keek ik ernaar uit: met meer energie de dag beginnen, mijn angsten overwinnen, een positievere focus, niet overal beren op de weg...

Lees meer

Zet je leven in beweging!

Workshop

Tijdens deze workshop ga je op een actieve, uitdagende en speelse manier de confrontatie aan met jezelf. Ontdek dat je tot veel meer...

Lees meer