“The body achieves what the mind believes.” 

Outdoor coaching

Mentale beweging door fysieke beweging!

Wat is outdoor coaching?

Outdoor coaching is individuele (1-op-1) coaching gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling met behulp van fysiek actieve werkvormen buiten in de natuur.

De gebruikte werkvormen zijn gebaseerd op technieken uit vechtsport, survival en outdoor activiteiten. Ze worden uitgevoerd in de buitenlucht, waar de natuur zorgt voor een rustige en ruimtelijke omgeving.

Outdoor coaching gebruikt deze fysiek actieve werkvormen om mentaal beweging te creëren. Ze vormen een perfecte spiegel voor gedachten, gevoelens en gedrag die persoonlijke groei en ontwikkeling in de weg kunnen staan. Op deze wijze ga je de confrontatie met jezelf aan om inzichten en bewustwording te verwerven ter ondersteuning van de gewenste verandering.

“Gedurende mijn leven heb ik zelf de sterke mentale invloed van fysiek actieve activiteiten én in de natuur zijn ervaren. Ik ben enorm gefascineerd geraakt door de effecten hiervan op persoonlijke ontwikkeling en groei.” - Heidi

Het gaat niet om de fysieke prestaties en je hoeft geen goede conditie te hebben of goed te kunnen sporten.

Er is sprake van een volledige individuele (1-op-1) coachmethode, waarbij we coachdoelen formuleren, de werkvormen op jou persoonlijk worden afgestemd, reflectie plaatsvindt op jouw ervaringen en we kijken hoe jij het geleerde in de praktijk kunt omzetten tot de gewenste resultaten en verandering.

Waarom outdoor coaching?

Waarom kiezen voor coaching die grotendeels buiten in de natuur plaatsvindt én via fysiek actieve werkvormen?

Fysiek actieve beweging zorgt voor een perfecte spiegel voor gedachten, gevoelens en gedrag die persoonlijke groei en ontwikkeling in de weg kunnen staan. Fysiek ervaren, uitdaging en experimenteren heeft een grote impact op groei en ontwikkeling en werkt vaak ook nog sneller dan (alleen) luisteren, praten en denken.

De natuur biedt de ideale ruimte voor coaching, doordat deze rustgevend werkt, creativiteit stimuleert, een gunstige invloed heeft op cognitieve functies als plannen, problemen oplossen en impulsen beheersen, pijn en negatieve emoties verminderd, positieve gevoelens en energie laat toenemen en voor authentiek gedrag zorgt (mensen komen dichter bij zichzelf). 1) 2) 3)

Voor wie?

Outdoor coaching is voor diegene die:

  • op persoonlijk vlak wil groeien en ontwikkelen
  • zelf weer richting willen geven aan het leven
  • “vastgelopen” zijn en in “beweging” willen komen
  • willen leren “balanceren” in het leven
  • zelf het leven willen leiden en zich niet meer willen laten “lijden” door anderen
  • willen ont-dekken wat hun “kracht” is en hoe “sterk” ze werkelijk zijn
  • de eigen “core” ofwel kern willen (terug)vinden
  • het "vuur" en de energie weer willen laten ontvlammen
  • hun (zelf)vertrouwen willen ont-wikkelen
Ofwel voor iedereen die op persoonlijk vlak wil groeien en ontwikkelen én dit eens op een heel andere manier wil doen dan via stilzitten en praten!

Outdoor coaching wordt zowel voor bedrijven als particulieren als individuele coachingsvorm ingezet.

Meer informatie?

Meer informatie over de mogelijkheden of tarieven? Neem dan Contact op met Meant4Life.1) Bron: Berman, Jonides, & Kaplan, 2008; Bratman, Hamilton, & Daily, 2012. Overgenomen uit van den Berg, A. (2013), Factsheet Natuur en Gezondheid, Amsterdam, Nederland: IVN
2) Bron: van den Houdt, J. & Siebering, V. (2012), En nu naar buiten!, Utrecht, Nederland: Uitgeverij Zadoks
3) Bron: Bowler e.a., 2010; Velarde, Fry, & Tveit, 2007. Overgenomen uit: van den Berg, A. (2013), Factsheet Natuur en Gezondheid, Amsterdam, Nederland: IVN