Normaal is coaching alleen maar praten en ik vond het heel erg goed dat outdoor coaching het visueel maakt. - Floor

Floor

Floor is 41 jaar, heeft een drukke managementfunctie in een echte mannenwereld en zorgt daarnaast nog voor haar eigen “mannen”: 3 jonge zoons en een man die ook een drukke baan heeft.

“Aan het begin van het traject wilde ik leren loslaten, meer genieten en leren relativeren, meer zelfvertrouwen, minder faalangst, meer trots kunnen zijn op mezelf en me niet zo druk meer maken om wat andere mensen van mij vinden.”

Hoe heeft het traject jou geholpen?

Normaal is coaching alleen maar praten en ik vond het heel erg goed dat outdoor coaching het visueel maakt. Voor mij begint het dan veel meer te leven. Ik moest bijvoorbeeld een keer heen en weer rennen en toen realiseerde ik me dat ik eigenlijk eerst had kunnen vragen wat het doel was, in plaats van zinloos direct te gaan rennen wanneer me iets gevraagd wordt. Dit was een echte eyeopener en dit probeer ik nu echt te leren en toe te passen. Maar ook de oefening om iemand mee proberen te krijgen en je dan letterlijk verplaatsen in de ander door er eens naast te gaan liggen, vond ik écht super gaaf.

In de laatste coaching sessie waren we in de sneeuw en moest ik balans houden op een omgevallen boomstam en dit was super lastig. Balans moet je ook elke keer bijsturen. Dit soort eyeopeners zijn voor mij heel goed geweest en daar denk ik nog vaak aan terug. Coaching heerlijk in de buitenlucht en je kunt zóveel in natuur. Het zijn de kleine dingen waarmee je enorm veel kunt bereiken.

En ik merkte ook dat ik eigenlijk best goed uit mijn comfort-zone kan!”

Waarom koos je voor Meant4Life?

“Lastige vraag, er moet gewoon een klik zijn en ik moet het aandurven met iemand. Ik ga echt niet mijn verhaal aan iedereen toevertrouwen. Ik kende Heidi al en ik heb vertrouwen in de manier hoe zij de dingen doet; met structuur, nuchter en niet “truttig” of “zweverig”, dat past wel bij mij. Ze probeert net even iets meer uit iemand te halen. Niet “lullen” en doen, daar houd ik wel van!

Ik wilde er op dat moment ook echt iets aan doen en dit kwam op het juiste moment.”

Hoe heb je het traject ervaren?

“Voor mij begon het wel pittig, ik had veel balletjes die ik hoog moest houden. We hebben 5 coaching sessies gehad, die verdeeld waren over een langere periode en dit kwam eigenlijk heel goed uit. Ik ben door heel wat fases heen gegaan. Ik ben echt super tevreden en misschien over een paar maanden nog eens een sessie. Even een moment voor mezelf.

Ik moest wel wennen dat ik eigenlijk zelf de sessie “stuur”, het gaat om mij en dat vond ik wel even lastig. Kinderen leren tegenwoordig om alles zelf te doen en ik merkte dat ik nog weleens hunkerde naar advies. Heidi speelde hier gemakkelijk op in met oefeningen en later hebben we ook meer een mix gevonden.

Heidi is heel rustig en heeft veel bagage waar ze gebruik van kan maken in de coaching.”

Wat heeft het traject je gebracht?

“Als ik erop terug kijk, is er zoveel meer gebeurd. Je kunt niet van de een op andere dag loslaten, maar ik ben er veel bewuster mee bezig. Ik weet nu dat ik sommige dingen gewoon kan laten gebeuren. Aan het begin moest ik veel ballen hoog houden en nu zit ik in eenzelfde situatie en sta ik er heel anders in. Ik kan niet aan alles iets doen en ik moet ook aan mezelf denken. Ik maak nu heel bewuste keuzes en geef duidelijk aan wat ik wil en kan.

Dit brengt mezelf heel veel rust, ik straal echt én ik krijg ineens veel meer van de mensen gedaan. Het ligt echt aan mezelf. Het lukt me nog niet altijd, maar ik kan het veel sneller omzetten. Ik mag best trots zijn op mezelf en wat ik heb bereikt!

Wanneer ik de reflectieslagen terug lees dan denk ik nog weleens; “oh, ja dit kan ik ook nog doen” en word ik enthousiast “wat goed dat ik Heidi heb gehad!”.

En het leerproces blijft eigenlijk doorgaan. Je ziet en herkent ook dingen bij anderen nu, dat is zó grappig! Ik krijg nu zelfs het “sparren” op mijn werk dat ik graag wilde.

Eigenlijk zou iedereen op deze manier aan zichzelf moeten werken, maar er zijn helaas weinig mensen zelf die stap ook écht zetten. Het traject was ook echt, écht heel leuk.”

×