Maschenka

Binnen ons gezin zijn wij nu een jaar bezig om gezonder te leven, bewuster met eten om te gaan en de kinderen ook te leren dat bepaalde producten helemaal niet zo goed zijn. Met als gevolg veel biologische producten in huis, het eten van minder suiker, het eten van veel fruit en veel sporten. Door alle reclames, tegenstrijdige berichten in de media, heel veel producten in de supermarkt is het voor ons niet duidelijk meer wat nou wel goed is en wat nou niet. Om meer inzicht te krijgen, maar ook te weten of wij als gezin goed bezig zijn, heb ik mij aangemeld voor de minicursus gezonde voeding. In deze cursus heeft Heidi heel duidelijk uitgelegd waarom gezonde voeding belangrijk is, hoe de spijsvertering werkt, wat je lichaam nodig heeft en waar het mis gaat. Naast de theorie ga jezelf ook aan de slag met een voedingsdagboek. Aan de hand van de informatie uit het dagboek krijg je tips wat je anders kan doen of laat Heidi weten wat je al goed doet of welke combinaties je het beste kan maken om voldoende voedingsmiddelen binnen te krijgen. Na de theorie en de praktijk eindigen wij als laatste bij People's Farm. Na een mooi verhaal en een rondleiding over de boerderij, krijgen wij als laatste te horen wanneer en wat wij het beste kunnen eten, met name hoe wij meer groente kunnen verwerken in ons eetpatroon. Als gezin waren wij al goed bezig, maar door het volgen van de cursus heb ik genoeg handvatten en tips gekregen om op de juiste manier verder te gaan. Heidi en de eigenaren van People's Farm heel erg bedankt voor de leerzame avonden en alle extra's en lekkers wat wij van jullie hebben gekregen. Ik zou de cursus zeker aan anderen aanraden. De cursus is dan mini, de informatie, de tijd die Heidi aan je besteed, de extra folders, handige tools en al het lekkers wat wij hebben gekregen is maxi.

Maschenka logo

Marleen

De foto laat een lekkere lunch zien die ik met veel zorg heb bereid en waarvan ik heb genoten. 

Meer groente en minder bewerkte producten gebruiken dat is wat ik heb geleerd in de workshop “Gezonde voeding”. In deze workshop weet Heidi op een leuke en objectieve manier over te brengen  wat nu gezonde voeding is. Ze zegt niet wat ik moet eten maar laat me mijn eigen conclusies trekken uit hetgeen zij vertelt. Dit maakt dat ik mijn eigen keuzes blijf maken en zelf bepaal hoe ver ik wil gaan om gezonde voeding tot me te nemen.

Ik raad iedereen aan die bezig is met voeding om deze workshop te volgen om bewustere keuzes te kunnen gaan maken.

Marleen logo

Helga

In oktober vorig jaar kreeg ik uit onverwachte hoek de vraag om mee te gaan op een bootcamp in Frankrijk.

In eerste instantie dacht ik, leuk maar helaas geen tijd.  Er was nog een foldertje over dus ik nam het toch mee naar huis.

Onderweg had ik de beslissing echter al genomen: Hoezo geen tijd?  Dit komt op het goede moment, dit heb je nu echt nodig.

En zo geschiede dat ik als last-minute kandidaat bij het Meijels clubje werd ingelijfd.

Ik had flink wat sportspullen ingepakt en was voorbereid op een soort van commando-achtige dagen in een wat saaie sombere regio van mijn geliefde Frankrijk. (Ja echte francofielen ze bestaan nog).  

Lekker hard werken en vooral niet nadenken want dat deed ik al veel te veel de laatste tijd.

De realiteit was echter vele malen beter!   Lees hier zoals het werkelijk was:

We vertrokken in alle vroegte met 4 dames in een prachtige auto waardoor we al snel het Gooische-vrouwen-gevoel te pakken hadden.

Helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen en op weg naar het avontuur.

Bij aankomst werden we verrast door het mooie onderkomen en de groep mensen waarmee we de komende tijd zouden bivakkeren.

Ik had ook nog eens het geluk dat ik een aparte kamer had in een verder gelegen huis bij Mariëtte.  Zij heeft een totaal andere achtergrond en levenswijze die ik altijd heb gehad en samen hebben we zeer inspirerende diepgaande gesprekken gevoerd waarvoor ik nog steeds erg dankbaar ben.

Heidi had een dagprogramma opgesteld waarbij er een grote diversiteit aan beweging aan bod kwam.  Dus niet alleen de conditietraining die ik in gedachte had, maar een hele bewuste combinatie van intensieve oefeningen, yoga, wandelen, zeskamp, kano  en ook bewustwordingsoefeningen om veel dichter bij jezelf te komen.

Birgit verzorgde het eten op perfecte wijze. Alles vers, huisgemaakt en hier ook een grote variatie maar bovenal  ERG lekker.

Na al die inspanningen was de massage als een kers op de taart.

Kortom alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld. 

Heb deze dagen als bijzonder inspirerend ervaren.  In een paar dagen tijd ontstond er een onderlinge band die heel bijzonder was.

We hebben samen veel gepraat, gesport, gelachen (veel en hard) , gek gedaan en een traantje weggepinkt. Nog steeds als ik eraan terugdenk verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.

Alles maar werkelijk alles was bijzonder, zelfs het weer.

De bootcamp-vakantie van Heidi en Birgit is veel meer dan een bootcamp.  Het is een combinatie van Scoutingkamp en Villa Velderhof.  Het is intensief sporten en ontspannen. Het is stilstaan in een jachtige periode. Het is verbindend, ontspannend, vrij  en inspiratievol.

Chapeau !!!

Helga logo

Peter & Marlies

Even helemaal anders: Meant4Life in France, oktober 2017

 Wat een geweldige ervaring! 4 dagen in Bousseraucourt, La douce France met een prachtige groep mensen.

Terug naar de natuur, heerlijk buiten sporten, ’s morgens vroeg dauwtrappend de zon begroeten, je grenzen verleggen door in water van 12 graden te zwemmen, tijd voor jezelf en tot rust komen, een heerlijke wandeltocht, spel zonder grenzen bij een Franse boer, een verkwikkende massage om het vermoeide lijf te verwennen, appels plukken, kanoën op de zachtjes stromende Saône, ’s avonds genieten van de vuurkorf, teveel om op te noemen!

En steeds is er de ongekende gastvrijheid van Birgit en John. Of het nou een heerlijk fris bed is, of een Oeuf en Cocotte, of een heerlijk ontbijt, of altijd vers fruit of een heerlijke barbecue, of een verrassingsmenu, of de heerlijke en met gepaste grandeur geserveerde  huiswijn. Even leven als een god in Frankrijk bestaat!

De begeleiding door Heidi en Dave is top! Je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen, maar nooit te ver. Kom op, je kunt het en…we helpen je. En dan geeft Heidi ook nog mooie workshops. Je leert wat gezonde voeding is (en wat niet) en je leert om tijd aan jezelf te besteden, wat het is om weer eens helemaal stil te zijn en wat dat met je doet.

Kan dat allemaal? Energie tanken voor 4 maanden (en langer) in 4 dagen? Ja dat kan! Meant4Life in France: gewoon doen!

 

Peter & Marlies logo

Dorien

Vorig jaar oktober ben ik mee geweest met de 1e editie van Meant 4 life in France.
Ik ging er met een open houding heen, niet wetende wat me precies te wachten stond. Ik had met een vriendin wel zin om samen een paar dagen ertussenuit te gaan. Gewoon even lekker weg, plezier maken en weer even bewust met je gezondheid bezig zijn.
Het waren geweldige dagen. Heidi had een planning gemaakt van dag tot dag met daarin een afwisseling van een goeie work-out, ontspanning, lekker wandelen, yoga en vooral plezier maken, maar ook de tijd nemen om even bij jezelf stil te staan.  Dit allemaal met leuke, originele en verrassende opdrachten.
De groep was erg divers, maar klikte erg goed met elkaar. Veel verschillende persoonlijkheden, maar iedereen liet elkaar mooi in zijn waarde en dit resulteerde in een groep mensen die zich al snel open stelde naar elkaar toe. Met een lach en een traan! Maar vooral een lach gelukkig :-)

De locatie was erg bijzonder, mooi en zeer rustgevend. De accommodatie was ook erg goed. We zijn niets tekort gekomen door Brigit en John!
Heidi regelt alles tot in de puntjes, en staat 100% voor je klaar!
Ik kan het iedereen aanbevelen om een keer mee te gaan, alleen, of met een bekende!
Het is heerlijk om af en toe alles thuis achter te laten en voor jezelf te kiezen.
Ik kwam terug met het gevoel van weken vakantie. Bevrijdend en inspirerend!

Het lied van meant4life in France. . .
Edith Piaf - 
Non, Je Ne Regrette Rien!
Dorien logo

Suzan

In september 2017 startte ik met de ‘Health & Life coaching’ van Heidi. Door heftige persoonlijke omstandigheden zorgde ik niet goed meer voor mezelf. Dit resulteerde in steeds minder energie en andere fysieke ongemakken.

Tijdens de gesprekken met Heidi heb ik veel uitleg gekregen over gezonde voeding, de werking van het menselijk lichaam en het belang van voldoende beweging. Heidi heeft geen vooraf vastgesteld programma, ze kijkt en luistert goed naar wat jij als individu graag wil bereiken of nodig hebt. Niet alleen op gebied van voeding en beweging, maar ook op psychisch vlak bekijkt ze waar knelpunten zitten en neemt deze mee in haar coaching.

Ik eet nu veel bewuster en beweeg vaker, waardoor ik beter in mijn vel zit. Ook heeft ze me heel goed geholpen om psychisch beter in balans te zijn.

 

Heidi is een betrouwbare, enthousiaste en betrokken coach. Ze luistert echt naar je, gaat geen onderwerpen uit de weg en geeft goede adviezen, waar je in je eigen tempo mee aan de slag gaat.

Bedankt Heidi!

Suzan logo

Lennie

Sinds september 2016 probeer ik 1x per week te sporten bij Heidi op donderdagavond. Deze avond is thuis gepland voor mij zodat ik kan sporten. In 't begin vooral de moet om te sporten en ook nog in de buitenlucht (bij regen en wind) maar gaandeweg steeds meer de zin om te gaan en  me te laten verrassen door wat deze training weer brengt, zelfs bij slecht weer. 

Iedere training is anders maar de training start met even joggen om warm te worden. Dit is niet mijn ding, nooit geweest en dat zal het ook niet worden. Gelukkig laat Heidi me hier vrij in en mag ik op eigen tempo meelopen. Als we eenmaal warm zijn begint voor mij het leukste stuk van de training op bepaalde oefeningen na dan..... Door de positiviteit van Heidi en ook overtuigingskracht die ze brengt ga ik iedere keer een stukje verder in het behalen van nieuwe doelen. 

Na iedere training ga ik dan ook met een voldaan gevoel naar huis en de dagen erna kan ik nog nagenieten als ik wat stijfjes de trap af kom op zaterdagmorgen

Lennie logo

Ingrid

Omdat de bootcamp trainingen die ik voorheen deed ineens ophielden, ben ik een aantal trainingen in Meijel uit gaan proberen. Met Heidi direct een klik en vanaf het eerste moment probeerde ze mee te denken. 

Dus nu elke week ruim een uur trainen, iets om na een drukke werkdag naar uit te kijken. Gasgeven, maar door het aanwezige spelelement tijdens de lessen, ook heel veel lol maken samen.

Ingrid logo

Nicolièn

Sporten is nooit mijn hobby geweest en zal het ook nooit worden! Bovendien had ik er altijd beelden bij van naar zweet stinkende sporthallen, waarbij me de zin al helemaal over ging.

Bewegen is echter wel heel belangrijk, zeker als je op latere leeftijd een beetje fit wilt blijven. Om toch wat aan de conditie te doen, met als bijkomend streven een paar kilootjes minder, heb ik me bij de start van Meant4Life na enige aarzeling aangemeld voor de outdoor-training.

Bij Heidi is sporten echter anders en al snel kwam ik tot de verrassende ontdekking dat het toch leuk kan zijn. Lekker buiten bewegen is goed voor lichaam en geest, waarbij de natuur - in alle jaargetijden - niet alleen mooi is, maar ook nog eens rustgevend werkt. En Meijel heeft op een steenworp afstand natuurlijk verschillende prachtige locaties voor outdoor-trainingen.

De anderhalf-uur-durende lessen zijn nooit hetzelfde; Heidi weet er altijd de nodige variatie in te brengen. Het fijne is dat iedereen - sportief of wat minder sportief - mee kan doen, want de oefeningen zijn op eenieders niveau uit te voeren; naar eigen kunnen en conditie. Er wordt intensief getraind, maar op een ontspannende manier. En... een niet onbelangrijke bijkomstigheid: het is zeker ook gezellig!

Ja, sinds ik bij Heidi sport voel ik me fitter en heb meer energie. En nee, ik heb er geen spijt van en kan het zelfs iedereen aanraden!

Nicolièn logo

Ans

Mijn verwachtingen waren gering toen ik met outdoor training begon, omdat ik al een ruime tijd niet veel aan sport gedaan had behalve wandelen.

Maar hoopte dat ik meer uithoudingsvermogen zou krijgen en mij daardoor fitter zou gaan voelen.

En dat is ook gebeurd,  ondanks dat ik lichamelijke klachten heb en de oefeningen door Heidi worden  aangepast.

Ik vind het heerlijk om mee te doen met de trainingen. Mij lekker in het zweet werken geeft heel veel voldoening en hoop zo ook nog een hele tijd er van te kunnen genieten.

Ans logo

Judith

Ik was op zoek naar een manier om mijn lijf sterker te maken, zonder droog met gewichten bezig te hoeven zijn. Gezelligheid tijdens het sporten vind ik superbelangrijk en buiten zijn vind ik erg lekker.
De trainingen bij Heidi passen in wat ik zocht. Gewoon samen buiten spelen, zoals ze het zo mooi kan zeggen. :-)

Iedere les is weer compleet anders, wat ik erg lekker vind. Dus iedere keer gaan we maar gewoon aan de slag en dan merk ik wel hoe zwaar het gaat worden.

Deze manier van trainen heeft ervoor gezorgd dat ik het sporten makkelijk vol kan houden. Gewoon omdat het leuk is om te doen, en we veel plezier hebben. Ik voel me fit en mijn lichaam is een stuk sterker geworden. Voor mij mooie motivaties om door te blijven gaan.

Judith logo

Mark

Ik ben met outdoor training begonnen, omdat ik vond dat ik zelf wel wat beweging nodig had.

Ik had regelmatig last van rugklachten door het zitten op een bureau/auto stoel. Het is mij heel goed bevallen, in het begin wel wat spierpijn, maar dat is nu voorbij.

Ik heb sindsdien geen rugklachten meer gehad, mijn rugspieren zijn versterkt. De begeleiding van Heidi heeft mij geïnspireerd om ook in mijn vrije tijd te gaan hardlopen.

Ik heb heel veel plezier in het buiten sporten, het is elke keer weer een verrassing wat voor oefeningen/spellen we gaan doen.

De afwisseling tussen conditie en krachttraining maakt het tot een leuke uitdagende sport.

Heidi heeft mij laten inzien dat sport leuk kan zijn.

Mark logo

Nina

Ik ben vorig jaar begonnen met de outdoor trainingen, omdat ik mee wilde doen aan Venlo-stormt en ik wilde wel een beetje voorbereid er aan beginnen en niet zo maar in 1x 11,4km gaan afleggen.

Ik had vooral het idee om lekker buiten te trainen en mijn doel te halen van Venlo-stormt.  Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar merkte dat ik er wel steeds meer met plezier heen ging en niet alleen voor Venlo-stormt. Nadat ik Venlo-stormt gehaald had, vond ik het te leuk om er mee te stoppen en ik had er te veel plezier in.

Lekker buiten ravotten en vettig worden in bos, zand en lekker in de buiten lucht.

De outdoor training geeft mij positieve energie. Ik merk als ik een keer eigenlijk niet kan, ik er alles aan probeer te veranderen dat ik wel kan gaan trainen. Het is voor mij een leuke, uitdagende uitlaatklep. Even alles eruit kunnen gooien!!! Ik merk dat als ik geweest ben ik een voldaan gevoel heb en blij ben dat ik er weer bij was. Als ik ECHT niet kan gaan merk ik dat aan mezelf en ga ik mezelf dubbel zitten en voel ik me absoluut niet prettig en ben ik ook niet altijd even gezellig..!!! :-)

Nina logo

Yvonne

September 2016, mijn lichaam gaf aan dat het zo niet langer kon, te zwaar en totaal geen conditie meer. Via een vriendin kwam ik bij Heidi terecht. Bij mijn eerste gesprek met Heidi voelde ik al dat ze wist waarover ze sprak en ze gaf mij een goed gevoel. Meteen die zondag meegetraind en voelde me na de training goed trots op mezelf. Het fijne van de training is dat  je op je eigen niveau mee kan doen . Ze stimuleert je om net iets verder te gaan, maar als dat niet lukt is het ook goed. De trainingen blijven leuk en afwisselend. Door Heidi en haar trainingen ben ik sterker geworden, psychisch en lichamelijk. Ik ben nog niet zoals ik wil zijn, maar met Heidi gaat het zeker goedkomen.

Yvonne logo

Marlies

Een half jaar geleden ben ik met begeleiding van Heidi begonnen om mijn conditie te verbeteren. Dat was voor mij een hele stap. Dankzij haar goede en deskundige begeleiding was die verbetering er al snel en ik begin het steeds leuker te vinden om met de groep lekker in de buitenlucht actief te zijn.

Het doet mij gewoon goed!

Marlies logo

Femke

Dankzij Heidi heb ik “de knop” omgezet en ben gezonder gaan leven en meer gaan sporten. Hierdoor ben ik op de goede weg om mijn doel te bereiken. Mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen is er flink op vooruit gegaan door de leuke en leerzame trainingen. ‘Je kunt meer dan jezelf denkt’ zegt Heidi dan met trainen en dat ben ik zelf ook in gaan zien! Ik heb er zeker geen spijt van dat ik eraan begonnen ben!

WORK HARD, DREAM BIG!

Femke logo

Marijke

September 2015 ben ik begonnen met trainen onder leiding van Heidi van Kampen. Al meerdere keren in mijn leven ben ik gestart met een trainingstraject, maar haakte al snel af. Heidi heeft het voor elkaar gekregen dat ik blijf sporten en dat ik er zelfs plezier aan beleef.

Heidi heeft verstand van zaken, weet precies wat ze doet en heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Heidi is duidelijk, geeft duidelijke instructies.

Heidi kan goed inspelen op de situatie, als ik een “mindere” dag heb weet ze er toch alles uit te halen, waardoor ik altijd met een positief gevoel naar huis ga.

Heidi is streng doch rechtvaardig. Je weet wat je aan haar hebt. Heidi straalt een enorme positiviteit uit, waar ik altijd weer energie van krijg.

Marijke logo

Jeroen

Dankzij de wekelijkse workout met Heidi in het Startebos, in combinatie met regelmatig hardlopen, ben ik momenteel fitter en sterker dan ik in jaren ben geweest. De training is altijd erg gezellig, het is stevig werken en iedere keer kijk je tevreden terug op weer een geslaagde training. Heidi weet ons allemaal op te peppen om iedere keer nét iets verder te gaan en het resultaat mag er zijn. Het trainingsprogramma is gevarieerd en zit goed in elkaar. Echt een aanrader!
Jeroen logo

Dave

Heidi is in mijn ogen iemand die zeer goed kan overtuigen/begeleiden tijdens de les. Ze let altijd goed op of je de oefening correct uitvoert en laat zien/merken wat je uiteindelijk hiermee kunt bereiken! Heidi is een keiharde doorzetter die weet wat ze met een positieve uitstraling wil bereiken. Ga zo door!!!
Dave logo

Aafke

Heidi maakt sporten leuk! Voor je het weet doe je dingen waarvan je dacht dat het je nooit zou lukken!
Aafke logo

Mark

Lekker actief in de buitenlucht op je eigen niveau sporten! Heidi laat je je goed voelen!
Mark logo