Noorderlicht tijdens Meant4Life outdoor coaching reis in Lapland

Durf jij de confrontatie met jezelf en de natuur aan te gaan?

Ontdek op authentiek wijze de ongerepte natuur van “magisch” Lapland en hoe je weer rust, energie en balans terug kunt vinden in jouw leven.

Meant4Life neemt je mee naar “het magische rijk van de Laplandse Sjamaan” in Muonio, dat 200 km boven de poolcirkel ligt. Adem de schoonste lucht, geniet van echte stilte, aanschouw de mooiste luchten, laat je betoveren door een dik pak sneeuw, voel de rust en kracht in de natuur en word “Happy by Nature” zoals de bewoners van Muonio.

Met de uitspraak “back to nature” (“Le retour a la nature”) treed je in de voetsporen van de filosoof, schrijver en componist Jean-Jacques Rousseau. Rousseau concludeert in het boek “Émile, ou De l’éducation” dat ieder mens een uniek karakter heeft en vrijheid nodig heeft om zich te kunnen ontplooien, zonder dwang of straf, ver van het stadsleven en in verbondenheid met de natuur.

“Sometimes you’ll find yourself in the middle of nowhere and sometimes in the middle of nowhere you’ll find yourself.”

 “Een bezoek aan dit gedeelte in Lapland laat een impact na die, ook nog lang na de reis, zijn uitwerking heeft.” – Heidi van Kampen

In deze reis:

 • Ga jij de confrontatie met jezelf aan.
 • Kom je uit je comfortzone om te groeien.
 • Leer je hoe je weer energie en balans terug kunt vinden.
 • Ontdek je de magie en authentieke aard van Lapland.
 • Leer je om te gaan met de uitdagingen die deze natuur met zich mee brengt.
 • Word je betoverd door de prachtige omgeving.
 • Kom je tot rust.
 • Doe je onvergetelijke ervaringen op.

Voor avontuurlijke levensgenieters die:

 • uitdaging en confrontatie niet uit de weg gaan;
 • meer energie en balans willen ervaren;
 • daadkrachtig willen inspelen op de omstandigheden;
 • de moed hebben oog in oog met zichzelf te staan;
 • zelf weer het heft in handen willen nemen;
 • klaar zijn voor de reis van hun leven.

Tijdens dit 8-daagse avontuur ontdek je op authentiek wijze de ongerepte natuur van “magisch” Lapland en gaat daarnaast op actief aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Onder professionele begeleiding, met behulp van outdoor coaching, uit je comfortzone om weer rust, energie en balans terug te vinden in jouw leven.

Wij zorgen voor:

 • Een prachtige omgeving.
 • Een dagelijks programma van outdoor activiteiten.
 • Opdrachten en coaching die zorgen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Informatie vooraf voor een goede voorbereiding.
 • Een veilige en vertrouwde sfeer, waar met respect samen gewerkt wordt.

Meer weten over de plannen voor deze reis in 2021 of wil jij met jouw medewerkers dit avontuur beleven? Neem dan contact op voor meer informatie.

Programma *

Dag 1 – “Landen” (aankomst en kennismaking)

De eerste dag is de dag waarop je aankomt in Lapland en staat in het teken van “landen” (letterlijk) en “thuis komen”. Je wordt van het vliegveld Kittilä opgehaald, krijgt je huisje toegewezen en je kan eventueel op eigen gelegenheid te voet de omgeving verkennen en informeel met de andere deelnemers kennismaken. Wanneer iedereen gearriveerd is en zich “thuis” gemaakt heeft, zal het programma voor de komende dagen toegelicht worden en zal er op een bijzondere wijze verder met elkaar kennis worden gemaakt. De rest van de avond is vrij en kun je bijvoorbeeld al gaan genieten van de Finse sauna of bij heldere hemel misschien de eerste keer het “Noorderlicht” of de melkweg bekijken?

Dag 2 – “Waar ben ik?” (omgeving verkenning)

“Waar ben ik?” zul je je afvragen wanneer je wakker wordt in een totaal onbekende omgeving. In de ochtend word je dan ook meegenomen in de omgeving van “Keimiön Koukkaus”. Je leert de geschiedenis, de mensen, de gewoontes en de natuur verder kennen. Wie weet leer je ook iets over jezelf? Één van de oudste gewoontes in dit gebied is vissen en natuurlijk ga je op zoek naar een goede lunch! Jouw “catch of the day” wordt op traditionele wijze bereidt. Dit wordt waarschijnlijk de meest verse, schoonste en meest smaakvolle lunch die je ooit gehad hebt!
Na de lunch bekijk je, samen met de andere deelnemers, op speelse wijze je eigen leven; waar ben jij nu, wat zijn jouw gewoontes en waar zou je in de nabije toekomst naartoe willen? In de avond start de voorbereiding voor jouw “nabije toekomst”. Je pakt je rugzak in voor de 2-daagse tocht door de wildernis.

Dag 3 – 4 “De reis” (leven in de wildernis)

Vandaag start je met “jouw reis” door het “wilde” leven van Lapland. Te voet (met sneeuwschoenen of sneeuwski’s, afhankelijk van de sneeuwcondities) ontdek je de fantastisch mooie omgeving van Nationaal Park Pallas-Yllästunturi. Door de magische witte wereld, word je geleid naar een onbemande wildernis hut, waar je blijft overnachten. Tijdens de wandeling doe je niets anders dan genieten van de natuur, de stilte, de frisse lucht, maak je je lunch op een houten vuur en leer je meer over Lapland en haar bijzondere gewoontes. In de hut eet je, maak je je klaar voor de nacht en kun je ontspannen in de “the best sauna of Finland”! Durf jij een duik in de sneeuw (of misschien wel in het meer) te nemen tussen de sauna sessies? De volgende dag vervolg je je reis. Voel je één met de natuur, ga van de gebaande paden en ontdek! Weer “thuis” gekomen in een comfortabele omgeving, mijmer je nog even na over jouw avontuur: “Wat ben jij allemaal tegengekomen tijdens jouw reis?”

Dag 5 – “Rust” (vrije dag)

Er is een tijd van werken en een tijd van rust. Vandaag kies jij hoe je jouw “rust” dag wilt besteden. Misschien wil je iets doen wat al lang op je verlanglijstje staat? Zoals een sledehondentocht, een rendierboerderij bezoeken, sneeuwscooter tocht, skiën of rustig thuis blijven. Kies zelf jouw eigen rustmoment!

Dag 6 – “Overleven” (buiten de comfortzone)

Tot nu toe had je het comfort van een warm huis, maar het leven bestaat niet alleen uit comfort en je kunt te maken krijgen met obstakels. Hoe overleef jij in (jouw) natuur? Je gaat vandaag op pad en ontdekken hoe het is om in winters Lapland te overleven. Hoe vind je je weg door de sneeuw, hoe houd je jezelf warm onderweg en zorg je voor eten? En hoe overnacht je in de sneeuw(hut)?

Dag 7 – “Aan alles komt een einde” (afscheid nemen)

Nog 1 laatste keer ga je genieten van de waanzinnige natuur van Lapland. De gids neemt je mee naar een speciale plaats en misschien ontmoet je de beroemdste vogel van Lapland: ”Kuukkeli”. Maak de laatste foto’s en begin je langzaam te beseffen dat je afscheid moet gaan nemen van het fantastische Lapland. Misschien wil je ook afscheid nemen van dingen in je leven en wil je plannen maken voor een “nieuw begin”. Afscheid nemen hoeft niet definitief te zijn, het kan ook een “tot ziens” zijn. Dit avontuur zal iets zijn dat je nooit meer vergeet, maar deze avond wordt zeker onvergetelijk! Pas goed op, want Lapland is een land van mythes en verhalen…en misschien…misschien zijn deze mythes en verhalen wel meer dan dat…

Dag 8 – “Een nieuw begin” (opnieuw thuiskomen)

Word rustig wakker, neem een laatste teug van de schone lucht, pak je spullen en maak jezelf klaar voor een “nieuw begin”. Na het officiële einde van het programma, word je naar het vliegveld gebracht om naar huis te vertrekken. Een kleine waarschuwing: bereid je voor om een unieke levenservaring met je mee te nemen, dit is echt “opnieuw thuiskomen”!

Locatie

Keimiön Koukkaus, Keimiöniemiementie 227, 99300 Muonio, Finland

Vervoer

Vliegtickets van en naar Kittilä Airport zijn niet inbegrepen. Transfers van en naar het vliegveld én vervoer tijdens het programma zijn wel inbegrepen.

Deelnemers

Minimaal 6, maximaal 8 deelnemers. Dus veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Overnachten

Overnachting vindt grotendeels plaats in een echte Finse hut en is op basis van gedeelde kamers. Alle hutten zijn uitgerust met o.a. badkamer, handdoeken en linnengoed, keuken en een sauna. 1 overnachting zal plaatsvinden in een onbemande wildernis hut.

Investering

 € 1.950,– per persoon (inclusief BTW).
Vliegtickets van en naar Kittilä Airport zijn niet inbegrepen.

Inclusief

 • Alle activiteiten volgens het programma, zoals:
  • Traditioneel ijsvissen en buiten koken
  • 2-daagse wildernis hike inclusief overnachting in een wildernis hut
  • Meerdere (begeleide) wandelingen op sneeuwschoenen of sneeuw ski’s
  • De lokale bevolking en gewoontes leren kennen
  • Een quinzhee bouwen, vuur leren maken en leren navigeren in de sneeuw
  • Finse sauna & “ijszwemmen”
  • Speciaal “last night” verrassingsdiner
 • Ondersteuning bij voorbereiding, begeleiding bij fysieke activiteiten
 • Mentale (outdoor) coaching
 • Alle overnachtingen inclusief handdoeken, bedlinnen en sauna gebruik
 • Lunch tijdens ijsvissen, diner laatste avond
 • Het vervoer tijdens het programma inclusief de transfer van en naar Kittilä Airport en het (geplande) vervoer van en naar de supermarkt

Exclusief

 • Vliegtickets naar en van Kittilä Airport
 • Activiteiten die op basis van eigen gelegenheid plaatsvinden (vrije dag)
 • Eten en drinken (buiten het in inclusief vermelde eten en drinken)
 • Overige persoonlijke uitgaven zoals souvenirs etc.

Verzekering

Deelname aan geschiedt geheel op eigen risico. Wij adviseren om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten die buitensportactiviteiten (maar minimaal de in dit programma genoemde activiteiten) in het buitenland dekt.

Betaling

Binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur dien je 20% van de totale reissom aan te betalen. Vervolgens dient 8 weken voor vertrek 60% van de totale reissom aanbetaald te zijn. Tot slot dient uiterlijk 2 weken voor vertrek de volledige reissom (de resterende 40%) betaald te zijn.

Annulering

Je kunt je aanmelden tot 2 weken voor vertrek mits de reis niet volgeboekt is én je vervoer naar Kittilä Airport geregeld is. Indien zich 8 weken voor vertrek niet het minimale aantal deelnemers heeft aangemeld zal de reis  geannuleerd worden en wordt je een alternatief aangeboden of krijg je restitutie van alle reeds betaalde bedragen. Bij annulering door de deelnemer volgt geen restitutie van de reeds betaalde gelden. Je dient hiervoor je reis- en annuleringsverzekering aan te spreken.

Fysieke gesteldheid

Houd er rekening mee dat je je in een vrij extreme omgeving gaat begeven, gekoppeld aan middelzware inspanning. Je hoeft niet over een uitmuntende conditie te beschikken, maar het is wel van belang dat je:

 • Ervaring hebt met wandelingen in bergachtig gebied
 • Een goede basis conditie hebt
De organisatie beschikt over voldoende kracht en conditie om deelnemers te ondersteunen en samen de actieve programmaonderdelen te volbrengen. Eventuele medische aandoeningen en fysieke klachten dien je van te voren door te geven. De organisatie beschikt over een gedegen basis medische kennis (w.o. EHBO en reanimatie) en zal je zo goed mogelijk adviseren en begeleiden. Bij twijfel over de mogelijkheid van deelname is het verstandig om contact met ons op te nemen en eventueel je eigen huisarts te raadplegen.

* Het programma kan door de organisatie gewijzigd worden vanwege weers- of andere onvoorziene en onvoorspelbare omstandigheden. Er vindt geen compensatie of restitutie plaats vanwege wijzigingen in het programma.

Binnenkort op de agenda

23januari

Workshop Release, Relax, Reflect (NOG 1 PLEK)

Tijdens deze workshop ontdek je hoe vechtsport en yoga kunnen leiden tot minder stress, meer balans en het versterken van je fysieke en mentale gesteldheid.

Lees meer
12maart

Meant4Life Survival – Leven of overleven?

Tijdens dit avontuurlijke en uitdagende weekend, ga je terug naar je basis en aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling op zoek naar verandering.

Lees meer