2 daagse workshop om uit te zoomen met je team. Op een actieve manier in de buitenlucht werken aan samenwerking en communicatie.

Even ‘uitzoomen’ met je team na al dat online ‘zoomen’?

Zijn jullie als team wel klaar met online ‘zoomen’ en wordt het tijd om weer eens echt met elkaar in verbinding te komen? Er weer even uit met z’n allen? Buiten, op gepaste afstand, weer live echt contact maken?

Na een lange tijd van thuis werken en elkaar alleen online zien kan het teamgevoel weleens wat verwaterd zijn. Hoe zorg je dat de samenwerking weer optimaal wordt?

Tijd om je als team op te laden en even ‘uit te zoomen’ tijdens dit unieke op maat gemaakt 2-daagse teamprogramma.

Inez Neefjes van INEZ Training & Consulting en ik nemen jullie mee naar buiten. Samen zorgen we dat jullie weer actief aan de slag gaan. Met tijd voor evaluatie, inspiratie, innovatie en het verbeteren of terugbrengen van de onderlinge communicatie en samenwerking. Weer alle neuzen dezelfde kant op en klaar voor de toekomst.

Werkwijze

Beide dagen vinden volledig buiten plaats. We werken met de techniek van ervaringsleren. Ervaringsleren kun je gebruiken om te leren door op basis van een te bereiken doel te handelen. Je reflecteert op dit handelen. Het resultaat van deze reflectie zet je meteen weer in bij een nieuwe concrete ervaring. Ervaringsleren is leren door te doen. In spelvorm, op een actieve manier. Met de nodige reflectie om de inzichten in de echte wereld ook toe te passen. Ervaringsleren kan het beste worden ingezet bij thema’s als persoonlijke ontwikkeling en durf, presteren onder druk of andere moeilijkheden, sociale verantwoordelijkheid en samenwerking, spanning tussen vrijheid en zelfdiscipline, eigenaarschap en invloed, integriteit, omgaan met emoties en spanningen en veel meer.

Het is een actieve 2-daagse. We combineren de actieve ervaringsleren oefeningen met gezamenlijke uitdaging op sportief gebied.

Natuurlijk weten we dat bewegen zorgt voor een gezond lijf én een gezond hoofd, waardoor prestaties toenemen. Maar met elkaar actief in beweging komen in sport en spel heeft nog meer voordelen. Het zorgt voor een perfecte spiegel voor wat er binnen je team speelt. Door ‘even niet denken maar doen’ worden patronen direct zichtbaar om tijdens deze dagen verder mee aan de slag te gaan. Daarnaast draagt samen plezier beleven en uitdagingen aangaan bij aan de motivatie en het versterken van het teamgevoel.

Programma

Op dag 1 staat het thema onderlinge communicatie en samenwerking centraal. We kijken hierbij ook terug naar de afgelopen tijd waarbij iedereen thuis en op afstand werkte.

Er is vervolgens een mogelijkheid om ’s avonds samen te eten en voor alle deelnemers om te blijven slapen.

Het thema van dag 2 bespreken we vooraf samen. Mogelijk vervolgen we het thema samenwerking en communicatie. Of we zetten een ander thema op de kaart. Bijvoorbeeld innovatie of inspiratie voor bepaalde specifieke uitdagingen van jullie team. Of een verandering die eraan komt. We nemen bestaande werkwijzen of procedures onder de loep of maken samen een toekomstplan.

Maatwerk

Dit teamprogramma starten we met een intakegesprek. Als het wenselijk is, voeren wij ook intakegesprekken met deelnemers. Live of online of met behulp van een survey. Een DiSC gedragsstijlentest kan ook onderdeel zijn van het programma dat wij ontwikkelen.

Op basis van het vrijblijvende intakegesprek maken wij een passend trainingsvoorstel.

De trainingen kunnen op diverse locaties in Limburg gegeven worden. Wij kijken welke locatie past bij het programma en jullie voorkeuren.