Nog steeds als ik eraan terugdenk verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. - Helga

Helga

In oktober 2017 kreeg ik uit onverwachte hoek de vraag om mee te gaan op een bootcamp in Frankrijk.

In eerste instantie dacht ik, leuk maar helaas geen tijd.  Er was nog een foldertje over dus ik nam het toch mee naar huis.

Onderweg had ik de beslissing echter al genomen: Hoezo geen tijd?  Dit komt op het goede moment, dit heb je nu echt nodig.

En zo geschiede dat ik als last-minute kandidaat bij het Meijels clubje werd ingelijfd.

Ik had flink wat sportspullen ingepakt en was voorbereid op een soort van commando-achtige dagen in een wat saaie sombere regio van mijn geliefde Frankrijk. (Ja echte francofielen ze bestaan nog).

Lekker hard werken en vooral niet nadenken, want dat deed ik al veel te veel de laatste tijd.

De realiteit was echter vele malen beter! Lees hier zoals het werkelijk was:

We vertrokken in alle vroegte met 4 dames in een prachtige auto waardoor we al snel het Gooische-vrouwen-gevoel te pakken hadden.

Helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen en op weg naar het avontuur.

Bij aankomst werden we verrast door het mooie onderkomen en de groep mensen waarmee we de komende tijd zouden bivakkeren.

Ik had ook nog eens het geluk dat ik een aparte kamer had in een verder gelegen huis bij Mariëtte.  Zij heeft een totaal andere achtergrond en levenswijze die ik altijd heb gehad en samen hebben we zeer inspirerende diepgaande gesprekken gevoerd waarvoor ik nog steeds erg dankbaar ben.

Heidi had een dagprogramma opgesteld waarbij er een grote diversiteit aan beweging aan bod kwam.  Dus niet alleen de conditietraining die ik in gedachte had, maar een hele bewuste combinatie van intensieve oefeningen, yoga, wandelen, zeskamp, kano  en ook bewustwordingsoefeningen om veel dichter bij jezelf te komen.

Birgit verzorgde het eten op perfecte wijze. Alles vers, huisgemaakt en hier ook een grote variatie maar bovenal  ERG lekker.

Na al die inspanningen was de massage als een kers op de taart.

Kortom alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld.

Heb deze dagen als bijzonder inspirerend ervaren.  In een paar dagen tijd ontstond er een onderlinge band die heel bijzonder was.

We hebben samen veel gepraat, gesport, gelachen (veel en hard) , gek gedaan en een traantje weggepinkt. Nog steeds als ik eraan terugdenk verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.

Alles maar werkelijk alles was bijzonder, zelfs het weer.

De bootcamp-vakantie van Heidi en Birgit is veel meer dan een bootcamp.  Het is een combinatie van Scoutingkamp en Villa Velderhof.  Het is intensief sporten en ontspannen. Het is stilstaan in een jachtige periode. Het is verbindend, ontspannend, vrij  en inspiratievol.

Chapeau !!!

×