Outdoor coaching is een bijzondere manier om aan jezelf te werken; totaal anders dan wat ik kende uit het verleden. - Marièlle

Marièlle

“Wat keek ik ernaar uit: met meer energie de dag beginnen, mijn angsten overwinnen, een positievere focus, niet overal beren op de weg zien, mezelf lichamelijk beter en fitter voelen, en weer happy zijn met mijn baan. Toen ik via Facebook in aanraking kwam met Meant4Life dacht ik direct: hier moet ik iets mee doen! Buiten actief bezig zijn en uit mijn comfortzone gehaald worden; het was precies wat ik op dat moment nodig had.”

Hoe heb je het traject ervaren?

“Mijn eerste ontmoeting met Heidi voelde meteen goed. Ons kennismakingsgesprek vond plaats bij haar thuis in de achtertuin en ik vond Heidi meteen een leuke, spontane, vrolijke vrouw. De sfeer was lekker laagdrempelig en al snel voelde ik me bij haar op mijn gemak.

Outdoor coaching is een bijzondere manier om aan jezelf te werken; totaal anders dan wat ik kende uit het verleden. Ik werd regelmatig uit mijn comfortzone gehaald en dat was ook echt wat ik nodig had. Wat we gedaan hebben is onder andere wandelen met oefeningen voor lichaamsbewustwording, rennen, boksen en door waterplassen rennen. 

In het begin vond ik het heel ongemakkelijk om Heidi tijdens het boksen te ‘slaan’. Ik was bang dat het er vreemd uitzag en ik ervaarde nog veel meer van dat soort onzekerheden. Gelukkig heb ik me hier dankzij Heidi overheen kunnen zetten en heb ik mijn angsten en frustraties eens flink laten gaan. Dat heeft mij heel goed geholpen. Dat de coaching in de buitenlucht plaatsvond, vond ik erg leuk. Outdoor coaching kan ik iedereen aanbevelen; mede doordat je tegelijk sportief bezig bent en lekker de natuur in gaat. Alleen dát doet een mens al heel goed.

Ik was blij met Heidi als coach omdat ik me bij haar erg op mijn gemak voelde. Omdat zij zelf ook vertelde over haar onzekerheden voelde onze band gelijkwaardig. Ik hoefde niet tegen haar op te kijken. Vooraf had ik de angst dat ik te ver uit mijn comfortzone gehaald zou worden, maar dit viel gelukkig mee. Het aangeven van mijn grenzen was ook een van de leerdoelen.”

Wat heeft het traject je gebracht?

“Dankzij de coaching heb ik veel vooruitgang geboekt. Zo heb ik de stap genomen om na 17 jaar eindelijk afscheid te nemen van mijn baan en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging… en die heb ik gevonden! Alleen al het bezig zijn met het zoeken van een nieuwe baan gaf me weer positieve energie. Daarnaast wilde ik het sporten heel graag weer op de rit krijgen… en dat is gelukt! Bepaalde gewoontes en gedachten zaten vastgeroest in mijn systeem, en heb ik met hulp van Heidi kunnen loslaten. Ook heb ik met haar support een betere manier gevonden om naar mijn angsten te kijken. Het gezegde ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’ zal ik altijd onthouden; ik vond het makkelijker om iets negatiefs over mezelf te zeggen dan iets positiefs. Heidi heeft mij geholpen om dit om te draaien.”

Zou je Meant4Life aanbevelen bij anderen?

“Ik zou Meant4Life zeker aanbevelen bij anderen, omdat je door Heidi op een erg fijne en positieve manier gecoacht wordt. Het samen actief buiten bezig zijn en ondertussen praten over de obstakels in je leven, werkte voor mij zeer verhelderend. Leuk detail is dat ik voor de eerste sessie zelf de locatie mocht uitkiezen. Dit mocht eventueel zelfs mijn eigen achtertuin zijn! Ik heb er toen voor gekozen om vanuit mijn huis een wandelpad in te gaan waarover we vervolgens een flinke wandeling hebben gemaakt. Dit voelde erg fijn en vertrouwd. Sowieso ben ik dankzij Heidi op mooie plekken geweest waar ik anders misschien nooit was gekomen!”

×