Meant4Life outdoor coaching en training

Ruud

In het voorjaar van 2019 heb ik het besluit genomen om voor een halfjaar een sabbatical te nemen. Ik was aan het herstellen van een burn-out, maar de laatste stappen kreeg ik niet voor elkaar als ik bleef werken. Ik had al een programma voor mezelf klaar liggen, voor mijn fysiek. Maar ik wist dat er ook tussen de oren iets moest gebeuren. Maar ja, hoe pak je dat aan? Bij toeval las ik toen een stuk van Heidi in een ondernemersblaadje over haar bedrijf en welke diensten zij aanbood. Ik dacht dat dat wel iets zou kunnen zijn…

Na een eerste telefonisch contact had ik een afspraak bij haar thuis. Toevallig kwamen we tegelijkertijd bij haar thuis aan. Ik stapte uit de auto. Zij sprong uit de auto. Wat een energie. Dat wil ik ook! Ik heb de ruimte gekregen om te vertellen waar ik mee zat. Met name de angst om na mijn sabbatical weer te vervallen in oud (fout) gedrag. En dat gold dan zowel voor mijn werk of voor mijn privé (blijven sporten!). Ik wilde fysiek én mentaal fit worden. Ze vertelde me dat ze alles op een sportieve, fysieke manier aanpakt. In de buitenlucht. Ik was verkocht. Let the healing begin!

Onze eerste ‘sessie’ was in de Groote Peel in Ospel. We deden allerlei oefeningen en ik moest maar de hele tijd uitleggen waarom ik deed wat ik deed. En waarom ik reageerde zoals ik reageerde. En eigenlijk kreeg ik ongeveer elke minuut een draai om mijn oren. Ik paste mij aan, aan haar. “Hallo, dat is niet de bedoeling! Of wel soms?” Ik raakte tegelijkertijd vermoeid door de oefeningen (boksen, hardlopen, ballen gooien) maar kreeg tegelijkertijd energie van het gevoel dat ik op een presenteerblaadje kreeg aangereikt hoe ik mij zodanig moest opstellen dat ik mijn belang beter in het oog hield.

We hebben hierna nog 2 sessies gedaan waarin we het gevoel dat ik de baas ben hebben versterkt. Met name de laatste sessie waarin ik fysiek en mentaal echt werd uitgedaagd was voor mij een verademing. Komt natuurlijk ook omdat Heidi op een prettige manier direct is. Confronterend en tegelijkertijd verhelderend.

In januari van dit jaar ben ik weer begonnen met werken. En ik stond stukken sterker in mijn schoenen. Collega’s hebben het geweten. Er werd soms gefronst en ik kreeg ook zo nu en dan complimenten voor mijn assertieve houding. Dat was n.b. mijn valkuil (gekker moet het niet worden). Ik voel met stukken sterker in het verdedigen van mijn eigen belang. Het ging eigenlijk keigoed. En ik doe eigenlijk niets anders dan mijn collega’s. Maar die deden dat al. Soms ontglipt me er wel iets en dan denk ik …. “ooh als Heidi dit zou zien zou ze me toch wel even vragen dit maar een even uit te leggen”. En dan grijp ik ter plekke in om mijn fout te herstellen. Die alertheid heb ik ook gekregen.

Mijn mentale kracht is sterker dan ooit. Dank daarvoor.

×