De coaching was heel verhelderend en ik vond het fijn om niet tussen vier muren op een bank met iemand te hoeven praten. - Sandra

Sandra

“In de loop der jaren was ik zowel fysiek als mentaal wat vastgelopen. Hierdoor voelde ik me ontevreden en onrustig. Ik besteedde te weinig tijd aan mezelf en ervaarde een aantal typische 40+ struggles waarbij ik geconfronteerd werd met zingevingsvraagstukken als ‘wat doe ik hier en waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?’ Ik wilde graag uit deze negatieve spiraal komen en mezelf blijer voelen.” 

Waarom koos je voor Meant4Life?

“Per toeval stuitte ik op een oproep van Heidi op Facebook. Ik kende haar nog helemaal niet, maar toen ik over outdoor coaching las, dacht ik: ‘dit is precies wat ik zoek.’ De intake met Heidi voelde meteen heel goed en vertrouwd. Haar energieke, positieve en enthousiaste kijk op dingen sprak mij ontzettend aan. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Deze vrouw weet wel raad met mij!’”

Hoe heb je het traject ervaren?

“Ik heb vijf coaching sessies gehad van 1,5 uur. Aan het begin vond ik het heel spannend, maar mezelf oppakken en lekker naar buiten gaan voelde ontzettend goed. De fysieke en vooral afwisselende inspanning vond ik fijn. Denk daarbij aan: wandelen met lichaamsbewustwordingsoefeningen als aarden (staan, squats, stampen), houding en ademhaling. Diverse krachtoefeningen zoals squats, push ups, shoulder press en boksen (trappen en stoten op kussen en met handschoenen), rollenspel, rennen (van de gebaande paden, eigen weg kiezen), resistance-belt run, door waterplassen rennen, brug oversteken (letterlijk met visualisatie).

Ik vond het prettig om uit mijn comfort zone te treden door middel van niet alledaagse oefeningen. De coaching was heel verhelderend en ik vond het fijn om niet tussen vier muren op een bank met iemand te hoeven praten. Vooraf heeft Heidi mij een aantal vragen voorgelegd die ik na elke sessie moest beantwoorden. De reflectieverslagen die hieruit voortvloeiden waren zeer hulpvol. Tijdens het pennen kreeg ik vaak nog andere inzichten dan ik tijdens het 1 op 1 contact met Heidi al verkregen had. Mijn reflectie nam Heidi mee in haar voorbereiding op de volgende sessie. Hierdoor waren de oefeningen telkens goed afgestemd op mijn situatie.

Heidi beschikt over een groot inlevingsvermogen en gaat respectvol met je om. Ze geeft je de tijd en ruimte om dingen op je eigen tempo te laten bezinken. Daarentegen haalt ze je uit je comfortzone door te spiegelen en gerichte, soms confronterende vragen te stellen. Haar positiviteit en enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Wat heeft het traject je gebracht?

“Ik voel mezelf een stuk beter. Het traject is voor mij een waardevolle opstap geweest naar verbetering. De vijf sessies hebben mij voldoende handvatten gegeven om mezelf te herpakken. Sommige fysieke en mentale oefeningen uit de coaching pas ik momenteel nog steeds toe in mijn dagelijks leven en in mijn gezin. Ik heb geleerd mezelf weer voorop te stellen en neem nu meer tijd voor mezelf. Ik zit weer in een positieve spiraal en ervaar meer enthousiasme om aan mezelf te werken. Dit geeft rust en vertrouwen voor de toekomst. Kortom; het veranderingsproces om zowel fysiek als mentaal in beweging te komen is ingezet en dat is wat ik zocht! Ik zou Meant4Life absoluut aanbevelen bij anderen. De outdoor coaching heeft mij zelfs enthousiast gemaakt om in de toekomst deel te gaan nemen aan outdoor training!”

×