Wow, door alleen wat te praten en oefeningetjes te doen kreeg Heidi al zoveel los. - Carina

Carina

Carina heeft vanaf jonge leeftijd overgewicht gehad. In 2015 heeft zij een maagverkleining (gastric bypass) ondergaan, wat haar een gezond gewicht gebracht heeft, maar waardoor haar lichaam wel compleet veranderd is.

“Ik ben nog veel met eten bezig en merk dat ik vooral wil eten uit verveling, bijvoorbeeld ’s avonds op de bank. Ik wil mezelf weer terugvinden, wie ben ik en wat wil ik nu.” Het is niet alleen de operatie die zorgt voor verandering. Mijn hele denk- en eetpatroon is veranderd. Vaak zeggen mensen; dat is de gemakkelijke weg, zo’n maagverkleining. Maar dat is het absoluut niet. Zeker, het helpt, maar uiteindelijk moet ik het toch zelf doen. Opnieuw leren eten, bewuste keuzes maken en een life change maken om mijn doel te behalen en te behouden: Een gezond gewicht en een gezond eet- en denkpatroon.

Waarom koos je voor Meant4Life?

“De manier waarop Heidi coacht was mij al bekend en voelt gewoon goed. Hoe ze met mensen bezig is, hen in hun waarde laat. Je mag zijn wie je bent. Heidi probeert alles uit je te halen en door het vertrouwen in haar accepteer ik dat ook, want ik ben normaal helemaal niet iemand die zich zomaar alles laat zeggen.

Ze straalt rust uit, naast haar “aanwezig” zijn.

Toen ze met outdoor coaching startte dacht ik; dit is nu mijn kans om dit bij haar te doen.”

Hoe heb je het traject ervaren?

“De eerste keer bij de visvijver kwamen er zoveel emoties uit. Toen dacht ik wel even, ik wist niet dat het zo hoog zat. Wow, door alleen wat te praten en oefeningetjes te doen kreeg Heidi al zoveel los. Dat zei mij ook wel dat het vertrouwen er is en maakte dat ik mezelf durfde te zijn.

De keer daarop was ik een beetje bang dat het weer zo “zwaar” zou zijn, maar Heidi voelt heel goed aan waar ze wel of niet op in moet gaan of aandacht aan kan besteden. Het gebruik van andere werkvormen, zorgt ervoor dat het niet altijd heel beladen is.

Het was juist ook goed dat dit de eerste keer zo gebeurde, anders was het er in de andere sessies misschien niet uitgekomen. We zijn hierop verder kunnen gaan.”

Wat heeft het traject je gebracht?

“Een heel stuk bewustwording.

Veel dingen weet je wel, maar door het er met iemand over te hebben, erop te reflecteren én er fysiek mee bezig te zijn, word je veel bewuster. Ik herinner me nog de vraag; “wat zou je doen als ik je vroeg om over een week 1 minuut in een plank te kunnen staan”. Dan zou ik gaan oefenen! En ja, waarom zou ik dat dan niet ook bij andere nieuwe dingen doen? Van dit soort kleine dingen heb ik echt meegenomen.

Natuurlijk loop ik nog wel tegen dingen aan, maar dan kan ik terugpakken op de coaching. Weer bewust zijn van “oefenen”; het gaat niet vanzelf, ik moet er wel iets voor doen. Even weer “terug naar de les”; wat ben ik aan het doen.

Door “trucjes en oefeningetjes”, zoals bijvoorbeeld afleiding zoeken en terugdenken aan waar ik vandaan kom en wat ik bereikt heb, lukt het me om bewuster een keuze te maken.

Outdoor coaching zou ik zeker aanbevelen voor het krijgen van bewustwording en jezelf terugvinden. Juist door de combinatie van bewegen, uitputten en het gesprek aangaan. Lekker bezig zijn en niet continu praten of elkaar aan hoeven kijken.”

×