Blog van Heidi van Kampen - Met vallen en opstaan een blog beginnen

Met vallen en opstaan een blog beginnen

Een aantal maanden terug begon ik driftig aan het schrijven van een blog. Maar aangezien nieuwe gewoontes aanleren vaak lastig is en mijn enthousiasme ook direct mijn valkuil is, wilde ik toen te veel tegelijkertijd oppakken.

‘Willen’ werd een ‘moeten’ (van mezelf) en na afweging van prioriteiten koos ik ervoor om niet direct met een blog te beginnen, maar een kleinere stap te zetten: het opstellen van een maandelijkse nieuwsbrief voor de mensen die betrokken zijn bij Meant4Life.

Deze wat eenvoudigere manier van het delen van informatie paste op dat moment heel goed en was een mooie opstap om te starten met het leren van allerlei zaken die met het schrijven voor anderen te maken hebben. Maar langzaam werd ook het volgende steeds duidelijker voor me:

Waarom wil ik eigenlijk schrijven?

Mijn gedachten lijken niet te stoppen en vanaf jongs af aan schrijf ik al in dagboeken om de wirwar van gedachten en gevoelens te kunnen ordenen. Ik schrijf van me af wat me bezighoud, waar ik me druk over maak en over hoe ik me voel.

Daarnaast schrijf ik zo’n beetje alle ideeën op die ik krijg om er zo voor te zorgen dat ze ergens ‘geborgd’ zijn en ik geen moeite hoeft te doen om ze allemaal (bij al die andere gedachten) te onthouden en ze kan opzoeken als ik ermee aan de slag wil.

Het schrijven zorgt er dus o.a. voor dat ik:

  • Alle informatie en gedachten die ik ‘binnenkrijg’ kan ordenen (structuur, rust en ruimte)
  • Bewuste keuzes kan maken waarop ik me wil gaan focussen (doel- en resultaatgerichtheid)
  • Duidelijk inzicht krijg in hoe ik denk over bepaalde zaken en hoe ik me daarbij voel (zelfreflectie)
  • En…het helpt mij enorm goed bij het vinden van de weg in het leven die het beste bij mij past!

Maar waarom zou ik dingen die ik schrijf willen delen?

Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie om van mijn passies mijn werk te kunnen gaan maken, stuitte ik op de website van ‘Live your legend‘: Opgestart door Scott Dinsmore (r.i.p.) en inmiddels uitgegroeid tot een community die gelooft dat de wereld er anders uit zou zien wanneer iedereen werk doet dat iets voor hem/haar betekent en zo ook iets gaat betekenen voor anderen.

Scott startte met het schrijven van een blog en dit hielp hem bij het langzaam vormgeven van zijn ‘levensmissie’.

Zijn verhaal inspireerde me om na te gaan denken over het schrijven van een blog. Niet alleen om hiermee mijn eigen zoektocht te ondersteunen, maar hierdoor ook iets voor anderen te kunnen betekenen.

“Hoe mooi is het om mensen te inspireren door gewoon jezelf te zijn.”

Leuk idee dus, ik schrijf graag, ik hoop dat ik met mijn geschrijf ook iets voor anderen kan betekenen, maar waar ligt dan precies mijn focus en wat is mijn achterliggende missie en drijfveer dan, ofwel…

Wat wil ik bereiken?

In mijzelf huist een diep verlangen om te genieten van het leven en hier zoveel mogelijk uit te halen. Dit wil niet zeggen dat ik ‘alle’ gedaan ‘moet’ hebben in mijn leven, maar wel dat ik mijn leven op mijn eigen persoonlijke wijze zoveel mogelijk betekenisvolle invulling wil geven. Betekenisvol in de zin dat ik op een bij mij best passende manier zoveel mogelijk kan genieten van alle mooie kansen die het leven biedt, maar ook kan omgaan met de onvermijdelijke mindere kanten van het leven.

Daarnaast heb ik van ‘nature’ (zullen we maar zeggen) een enorme drive om kennis over te dragen en mensen te helpen met ‘groeien’. Mensen dingen leren en motiveren loopt als een rode draad door mijn leven heen.

Hieruit is mijn missie voor Meant4Life voortgekomen:

“Mensen meer uit zichzelf en het leven laten halen!”

En dat is precies wat ik ook hoop met mijn blog te bereiken: Mensen inspireren en te leren hoe zij meer uit zichzelf en uit het leven kunnen halen.

Hoe ga ik dat dan doen met een blog?

In mijn blog wil ik mijn kennis, ervaring, enthousiasme, maar ook mijn eigen ‘struggles’ delen.

Soms door het verschaffen van informatie over onderwerpen die van invloed zijn op de fysieke of mentale gezondheid. Soms door gewoon te schrijven wat mij bezig houdt, want ik heb al lang ontdekt dat wij mensen vaak tegen dezelfde zaken aanlopen en alleen (h)erkenning al een eerste stap naar verbetering is.

Weet ik al precies hoe ik dit allemaal ga doen?

Nee natuurlijk niet! Maar inmiddels heb ik geleerd dat je 101 redenen kunt verzinnen om niet te beginnen en er dan sowieso niets van terecht komt. Gewoon beginnen en niet te bang zijn om fouten te maken, want dat zijn de mooiste leermomenten om het de volgende keer beter te doen.

En…geniet ook van de weg richting je doel. Bemerk elke stapje dat je vooruit maakt, ook al gaat dit vaak met 2 stappen vooruit en weer 1 stap terug.

Maar nu de eerst de volgende stap

Omdat het idee van een blog gestart is vanuit ‘Live your legend’ en zij een ‘7-daagse blog challenge‘ organiseren, neem ik dit voor mij als startpunt om de eerstvolgende blog(s) te schrijven. Elke dag wordt me dan een nieuwe vraag gesteld waar ik een stukje over mag gaan schrijven.

Alleen de eerste dag omvat het technisch realiseren van de blog, nou dat is inmiddels gerealiseerd zoals je ziet!

“Don’t be afraid to start over. It’s a brand new opportunity to rebuild what you want.” – recoveryexperts.com

×