Je leven lijden of leiden - Blog - Heidi van Kampen - Meant4Life

Je leven lijden of leiden?

Al weer ruim 2 jaar geleden mocht ik 2 bijzondere mensen begeleiden tijdens een heftige periode in hun leven. Toentertijd voor mij de eerste keer dat ik de methode ACT integreerde in mijn werkwijze. Hun terugblik heb ik tot nu toe nog nooit gedeeld. Hoog tijd om dit alsnog te doen. Je zou kunnen zeggen ‘beter laat dan nooit’, maar in dit kader zeg ik liever ‘doe het nu!’

“Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven en werd alles onzeker. Ik werd geconfronteerd met de ziekte kanker. Ineens was ik me bewust dat ik hulp nodig had. Iemand die met mij mee zou lopen met het traject dat ik zou gaan starten. Stapsgewijs ben ik gekomen bij mijn innerlijke kracht. Dit was wat ik nog had om Mijn Leven te gaan Leiden.”

Voor mij (gelukkig) nauwelijks te bevatten wat een impact een ernstige ziekte, aandoening of gebeurtenis op je leven kan hebben. En toch ging ik, samen met degene die bovenstaande schreef, in volledige openheid het avontuur aan. Op ontdekking hoe zij, ondanks én met deze ziekte, voluit en waardevol kan leven.

Waar wacht je op?

Helaas is er vaak zo’n ingrijpende gebeurtenis voor nodig, om te zorgen dat mensen ineens stil gaan staan bij de invulling van hun leven. Dan pas komt het besef hoe eindig het leven eigenlijk is en stelt men zich de vraag: “Wat wil ik (nog) doen met mijn leven?”

Maar wil jij werkelijk wachten tot er zoiets gebeurd?

Ervaar jij vaak het gevoel ‘geleefd te worden’? Of dat je meegenomen wordt in de ‘waan van alledag’? Je niet ‘buiten de lijntjes’ durft te kleuren, want ‘zo hoort het toch’? Je dag wordt ingevuld met allerlei zaken die ‘moeten’? ‘Eigenlijk’ heb je niets te klagen, maar toch voel je onrust en onvrede en diep van binnen weet je dat je ‘eigenlijk’ dingen anders zou willen doen?

Pak de leiding!

Succesvol leiding geven aan anderen begint bij persoonlijk leiderschap. Ofwel, leiding geven aan jezelf en je eigen leven!

Dat betekent o.a.:

  • Ontdekken welk leven je wilt leiden.
  • Weten wat jij belangrijk vindt.
  • Nagaan wat je tegenhoudt dit leven te leiden.
  • Effectief leren om te gaan met uitdagingen.
  • Jouw eigen kracht optimaal inzetten.
  • Je aandacht richten op zaken waar je invloed op hebt.
  • Gaan doen wat je werkelijk wilt doen.

Het is stoppen met alle ‘ja, maars’ en in actie komen. En ja, het vergt moed om keuzes te maken en zelf verantwoordelijkheid te nemen. Maar jij hebt het in je om NU stappen te zetten en niet te wachten tot er iets ernstigs gebeurd om de ‘ja, maars’ de wereld uit te helpen.

“Wie ben ik, wat wil ik en waarom? Heidi heeft me geholpen om meer van mezelf te weten te komen en de bevindingen ook op de juiste manier en op het juiste moment in te zetten. Je gaat op zoek naar je eigen normen en waarden, wat vind je nu echt belangrijk in je leven? Durf in het diepe te springen en “out of the box” te denken! Heidi heeft me echt geholpen weer met “waarde” naar mezelf te kunnen kijken en nog beter te bepalen waar ik voor leef en wat ik vooral wel en niet wil doen!”

Begin 40 en dan met Covid-19 op de IC belanden. De wijze waarop deze man zijn leven ervaarde, veranderde compleet. Inmiddels heeft hij stappen gezet die hij eerder niet voor mogelijk hield, zoals het lopen van een halve marathon.

Niet morgen, maar vandaag

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen…

Dus ga aan de slag, alleen of samen met iemand of anderen. Wat als er niets of niemand is die je tegen zou houden, wat zou je dan eigenlijk écht willen? Neem heel even de tijd en durf dan eens eerlijk deze volgende zin in te vullen:

Eigenlijk zou ik………willen.

Waarom ben je daar nog niet? Welke ‘ja, maars’ houden je tegen? Wat heb jij nodig om ze te doorbreken?

Wacht jij af tot er iets drastisch verandert in je leven, en dat dan ineens wél van alles mogelijk is? Of start jij zelf met de leiding te nemen?

Leef jouw leven, want niemand weet hoeveel tijd je nog gegeven is.

Benieuwd hoe jij het mooiste uit jezelf en je leven haalt?

Ga met me mee op ontdekkingsreis om antwoord op deze vraag te krijgen én daadwerkelijk stappen te zetten voor de invulling hiervan.

Niet een one-way-ticket naar een 100% happy life, want dat is alleen maar realiteit in sprookjes. Maar wel vaardigheden leren om richting te geven aan jouw leven en beter om te kunnen gaan met de onvermijdelijke ‘struggles in life’ én deze je er niet toe laten weerhouden het leven te leiden dat jij eigenlijk wilt!

“Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.”

“Heidi pakt je bij de hand, geeft je vertrouwen en zorgt met beweging dat je in beweging komt. Ze geeft kritische feedback op een respectvolle manier.” 

×