Ben jij klaar voor de rest van je leven? - Meant4Life workshops en reizen voor persoonlijke ontwikkeling

Ga jij ‘huppelend’ door het leven?

En Heidi, wat doe jij?

Afgelopen jaar heb ik deze vraag, over wat ik als ondernemer doe, meerdere malen beantwoord met een tegenvraag (bv. tijdens netwerkbijeenkomsten met andere ondernemers):

“Mag ik je vragen om hier eens rond te gaan huppelen?”

Je kunt je vast voorstellen dat de reacties nogal divers waren! Variërend van “dat ga ik écht niet doen”, “wat heeft het voor nut”, “als het voor de leuk samen met jou is” tot een direct enthousiast “ja, leuk!”.

Wat zou jij doen als ik je die vraag (te midden van anderen) zou stellen?

Wat voel je? Weerstand, een bepaalde (leuke of onaangename) spanning of word je enthousiast? Welke gedachten komen er bij je op? Wat anderen ervan zouden kunnen denken? Dat je dit als volwassenen toch niet doet? Leuk, even gek doen?

Soms zag ik de twijfel in de ogen. Dan deed ik het even voor om te laten zien dat mijn vraag écht serieus was. Met brede glimlach huppelde ik dan door de ruimte. Wat de omgeving daarvan vond? Mij boeit het niet.

Ik heb er plezier in én via deze weg kan ik de ander direct laten ervaren wat ik doe: jou in beweging zetten! Met als doel jouw zelfkennis te vergroten en vanuit daar persoonlijk te kunnen groeien.

Je kunt je niet meer verbergen

Want die gevoelens, gedachten en jouw gedrag op een simpele vraag als deze, vertellen direct heel veel over jou. Ben je in voor iets ‘anders’? Voelt het oncomfortabel, maar ga je het wel aan na wat motivatie van een ander? Doe je het écht niet, omdat je denkt voor gek te staan?

Wat zegt jouw reactie over jou? Herken je deze reactie in andere gebieden van je leven? Waar dan en wat is dan het gevolg? Helpt het je naar het resultaat dat je wilt bereiken of weerhoudt het je hier juist van?

Direct tot de kern

Wat jouw reactie ook is, het wordt direct zichtbaar, zonder er in eerste instantie over te praten. Direct tot jouw kern komen en patronen ontdekken die jou helpen of juist tegenhouden in datgene wat je wilt bereiken in je leven.

Direct tot de kern komen, zo doen we dat!

En vanuit die bewustwording gaan we verder. Houdt iets je tegen? Wat is dat dan en hoe zou het anders kunnen? Stapjes maken, experimenteren met ander gedrag. Wat nu als je alleen eens gaat lopen met een grote glimlach op je gezicht? Alleen huppelen geen probleem? Kun je anderen dan meekrijgen met je mee te huppelen? Wat gebeurt er nu?

Tot aan de vertaling naar jouw dagelijkse leven. Misschien mag je jezelf wat meer laten zien, wat vaker glimlachen, eens wat meer schijt hebben aan wat anderen van je denken of ontdek je manieren om een ander mee (enthousiast) te krijgen.

Leren en lol met impact

Waarom op deze manier aan de slag met persoonlijke ontwikkeling?

 • Door in beweging te gaan, ga je uit je hoofd.
  Je lijf laat zien wie je werkelijk bent, zonder zich te kunnen verschuilen achter woorden.
 • Ruimte om te experimenteren en te leren.
  Eerst experimenten en leren met ander gedrag in een ‘veilige’ leeromgeving, daar het effect ervaren en vertrouwen te krijgen het toe te passen in de praktijk.
 • Ervaringen blijven je bij, woorden vervagen.
  Je ervaart direct wat het resultaat is van jouw gedrag. Ervaren is zoveel sterker dan alleen praten, want het is moeilijk te vergeten.
 • Beter en sneller resultaat.
  Door de combinatie van direct tot de kern komen, doen en ervaren zorgt in de meeste gevallen voor meer blijvende impact.

En zeg nou eerlijk, wie wil er nu niet gewoon ook lol te beleven aan serieuze zaken als persoonlijke ontwikkeling?

Daarnaast werk ik altijd buiten in de natuur en daarvan is bewezen dat dit een gunstig effect heeft op de cognitieve functies, rustgevend is en creativiteit stimuleert.

Dáár doe ik het voor!

Voor mij staat ‘huppelen’ voor vrijheid en vrolijkheid. Het doet me denken aan de tijd dat ik als kind heerlijk zorgeloos kon spelen. Gewoon mijn eigen ding doen, datgene waar ik zelf blij van word, niet nadenkend over wat de wereld hiervan zou kunnen vinden en me door niets of niemand laten tegenhouden.

Zou jij je ook vaker weer vrij en blij willen voelen als een huppelend kind en wil je eens kennismaking met mij en mijn manier van werken?

Regelmatig organiseer ik speciaal hiervoor de workshop ‘Outside the Boks’, waarin je al boksend, samen met gelijkgestemden, gaat ontdekken wat jou tegenhoudt je doelen te bereiken.

Ofwel…Benieuwd naar hoe jij de dingen (succesvoller) voor elkaar bokst?

(En nee, dit betekent niet dat je huppelend door de binnenstad van Amsterdam hoeft te gaan ;-).)

×