Het roer om - Blog - Heidi van Kampen - Mentale shit opruimen

Het roer om?

Een nieuw jaar is aangebroken.

Het geeft mij een beetje het gevoel van een nieuw notitieboek; leeg en onbeschreven, klaar voor nieuwe ideeën en eigenlijk wil je dat de woorden en zinnen alleen maar een fantastisch succesverhaal worden met allerlei leuke en mooie dingen.

Dat gevoel van een ‘nieuw begin’ is natuurlijk niet iets wat alleen maar aan het begin van het jaar hoeft te gebeuren. Gelukkig is elke volgende seconde van je leven een nieuw begin en ligt er iedere dag eigenlijk weer een nieuwe ongeschreven bladzijde voor je neus.

Maar goed, ik houd wel van dit gevoel. Dingen afsluiten, opruimen en zo weer ruimte maken om met een frisse blik tegen dingen aan te kijken en een ‘nieuw verhaal’ te beginnen.

Met gemengde gevoelens heb ik teruggekeken op 2022. Het was een jaar waarin mij heel duidelijk werd wat ik het allerbelangrijkste vind in mijn leven en daar tegenover stond een worsteling van ‘niet weten’ hoe daar op een voor mij zinvolle manier invulling aan te geven.

In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik het gevoel had mijn ‘richting’ kwijt te zijn. Eigenlijk voelt het meer alsof ik ‘afgedwaald’ ben.

Maar goed, het mooie daarvan is dat het je uiteindelijk weer scherp zet (althans mij) en dat wanneer je even de tijd neemt om je (mentale) ‘shit’ op te ruimen, je weer in de goede richting kunt gaan bewegen.

En ja, daar is zo’n einde van een jaar wat mij betreft een heerlijke tijd voor!

Mijn blik staat weer richting mijn dromen.

Mijn nieuw verworven (mentale) ruimte zorgde dat ik iets terugvond wat ‘onder het stof’ had gelegen. Iets wat al een aantal jaren steeds op één of andere manier mijn aandacht trekt.

Programma’s zoals ‘ik vertrek’ en ‘het roer om’ worden door Dave en mij versleten, met daarbij de hele duidelijke visie dat wij niet iets van een B&B willen beginnen. Maar de wens om ooit naar het buitenland te verhuizen sluimert al jaren in onze gedachten. Waarheen? Geen idee… En dat is eigenlijk de reden dat we aan ons ‘brandweer bus’ (camper) project zijn begonnen. Het idee om gewoon eens te gaan reizen en te gaan ontdekken of het buitenland (breed begrip) iets voor ons is en welk ‘buitenland’ dan iets voor ons zou kunnen zijn. Of uiteindelijk hiermee tot de conclusie komen dat Nederland toch zo gek nog niet is!

Helaas, ik kan er eerlijk over zijn…ook dit jaar hebben we de loterij weer niet gewonnen en dus zullen we deze dromen op andere wijze gaan realiseren.

Excuus, ik wijk weer af…iets trekt dus al een aantal jaren mijn aandacht. Verhalen over ‘digital nomads’ en ‘virtual assistants’. En ook aan het einde van 2022, na het ‘opruimen’ kwam dit weer naar boven.

Ik kan lang over ‘lullen’, over het waarom, het hoe, het wat etc. Maar kort samengevat;  ik ga stappen zetten om, door anderen (locatie onafhankelijk) te kunnen en blijven helpen, met datgene wat ik kan en leuk vind, richting te geven aan het leven dat ik graag wil leiden.  Met als gevolg dat ik mijn ‘belemmerende gedachten stof’ aan de kant geveegd heb en ik op ontdekkingsreis ga.

Ontdekken of ik via die weg een verdere invulling kan gaan geven aan mijn dromen.

Gaat het roer om?

Laten we het ‘bijsturen’ noemen. Iedere stap die ik heb gezet heeft me geleid tot waar ik nu ben. De dingen die me vooruit helpen blijf ik doen, van dingen die me niet verder helpen neem ik afscheid. Steeds meer en steeds makkelijker…

Spannend?
Ja, maar dat maakt het voor mij ook juist weer heel leuk!

Geloof ik dat ik het kan?
Ja, dat weet ik zeker! (Nu even geen tijd voor bescheidenheid 😉).

Ik sta aan het begin van een nieuw avontuur waar ik ontzettend veel zin in heb!

Klaar met ‘lullen’, ik ga ‘poetsen’… aan de slag!

 

PS. Dus ben jij ondernemer en wil jij weer meer tijd om de dingen te doen die je onderneming laten groeien?
En kun je wel iemand gebruiken die (tijdelijk) werk uit handen neemt, je ontzorgt en met je mee kan denken?

Bel me!

×