Beter presteren? Zo doe je dat!

Door: Heidi van Kampen -

Wil jij de ‘topsporter’ in jouw vakgebied of leven worden? Stop dan eens met je benen onder je lijf vandaan rennen en altijd maar door, door, door willen gaan. Presteren is niet een kwestie van maar door gaan, presteren is een kwestie van rennen…én stilstaan!

Beter presteren? Zo doe je dat!

Kies je eigen weg!

Door: Heidi van Kampen -

We zijn op vakantie met onze brandweer bus (camper) en staan op een camperplaats aan de Moezel.

Vandaag ga ik even alleen op de fiets naar Trier. Het is heerlijk weer en prachtig om zo langs de Moezel te fietsen. Het idee was op en top en verdwalen was eigenlijk niet mogelijk...gewoon de Moezel volgen...en terug...

Kies je eigen weg!

Een open deur...

Door: Heidi van Kampen -

Daar zit ik dan, midden in Frankrijk, hét land van de wijnen. In mei heb ik besloten om weer eens een jaar geen alcohol te drinken.

Niet dat dit heel erg lastig voor me is, want ik heb al eerder hele periodes geen alcohol gedronken en ik drink sowieso eigenlijk alleen wijn. Daarnaast zorg ik dat, wanneer ik een dergelijk besluit neem, ik een dusdanige motivatie heb, dat ik me er ook aan houd.

Klinkt misschien vrij stevig en stoer? Je beeld daarover zal wel veranderen wanneer je verder leest.

Een open deur...

Je lichaam vertelt je meer dan je denkt!

Door: Heidi van Kampen -

Mijn fascinatie voor het “bewegende” lichaam kwam al op jonge leeftijd. Ik was een jaar of 6 en een vriendinnetje op school zat op ballet. In die tijd was dansen, of zelfs iets van sport doen, vanuit thuis een “no-go”, maar dat heeft me nooit tegen gehouden om thuis van allerlei (stretch)oefeningen te doen en in mijn kamertje rond te dansen. 

Je lichaam vertelt je meer dan je denkt!

Jippie! Een terugval moment...

Door: Heidi van Kampen -

Je hebt je voorgenomen nu écht iets te veranderen in je leven. Gezonder eten, gewicht verliezen, meer bewegen, meer tijd besteden aan je gezin, voor jezelf op komen en vul zo zelf maar in.

Het roer gaat om en de eerste dagen gaan super! Maar dan ineens, lijkt je motivatie en wilskracht verdwenen en sta je oog-in-oog met een “terugval” moment…

Zie je nu wel! Het lukt me gewoon niet! Ik heb niet genoeg wilskracht om door te gaan. Ach, laat het ook maar…

Jippie! Een terugval moment...

Goed voor jezelf zorgen? Ja, hoe dan!?

Door: Heidi van Kampen -

Je voelt je moe. Je wilt graag meer doen, maar hebt er te weinig energie voor. Je volgt hier en daar een advies op over “goed voor jezelf zorgen”, maar je blijft…moe…

Hoe kom je in vredesnaam uit deze vicieuze cirkel!?

In deze blog laat ik je zien dat een oplossing voor meer energie niet begint bij “goed voor jezelf zorgen”. 

Goed voor jezelf zorgen? Ja, hoe dan!?

Druk zijn = het nieuwe roken?!

Door: Heidi van Kampen -

Ja, ik beken het eerlijk, ik ben ook verslaafd. Aan roken? Nee, aan druk zijn!

Want stel je voor dat ik niet “druk” ben?

  • Ben ik dan nog wel echt belangrijk?
  • Hoor ik er dan nog wel bij?
  • Mis ik dan geen dingen in het leven?
  • Ben ik dan niet lui?
  • Voeg ik dan eigenlijk wel waarde toe?
  • Leef ik dan eigenlijk wel echt?

Een paar jaar geleden had ik het geeneens in de gaten….
Wanneer iemand me vroeg hoe het met me ging? Standaard antwoord: “Druk”!

Vrienden van me grapte er weleens over: “Jij hebt het ALTIJD druk!”.

Maar begin dit jaar “stopte” ik met “druk” zijn, althans dat dacht ik.

Druk zijn = het nieuwe roken?!

Een keuze maken? Doe het op jouw manier!

Door: Heidi van Kampen -

Een aantal weken geleden deed ik een oproep: Gezocht 5 personen voor een nieuw coaching concept.

Mijn dankbaarheid is enorm groot voor alle openheid in reacties die ik hierop gekregen heb.

Maar nu sta ik voor een, voor mijn gevoel, haast onmogelijke taak: Een keuze maken voor 5 personen die hiervoor in aanmerking komen.

Vanuit het diepste van mijn hart wil ik graag alle personen die gereageerd hebben ondersteunen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Realistisch gezien weet ik dat dit niet haalbaar is.

Een keuze maken? Doe het op jouw manier!

Don’t let insecure thoughts ruin something amazing.

Door: Heidi van Kampen -

Ik ga het gewoon DOEN!

Het is zover…eindelijk is het “kwartje” nu toch echt gevallen…doodeng vind ik het, maar ik heb besloten er helemaal voor te gaan.

Enkele jaren heeft het geduurd en ben ik op zoek geweest. Maar, zoals wel vaker, blijkt het antwoord op een vraag vaak dichterbij te liggen dan je denkt. Met andere woorden, eigenlijk weet ik dit al een hele tijd, maar heb ik (onbewust en door allerlei onzekerheden) niet durven kiezen.

Maar de afgelopen paar weken leek ineens die “wolk voor de zon” te verdwijnen en zag ik heel helder waar ik tot dusver met Meant4Life naartoe heb gewerkt en wat mijn doel gaat worden.

Don’t let insecure thoughts ruin something amazing.

De “dark side” van een carrière switch.

Door: Heidi van Kampen -

“Hoe gaat het?“ vraagt men regelmatig aan me. “Hoe gaat wat?”, zou ik eigenlijk moeten terugvragen, maar al gauw trek ik zelf de conclusie dat ze vast willen weten hoe het met de vorderingen van mijn bedrijf Meant4Life gaat.

Veel mensen vinden het heel dapper dat ik besloot mijn goede carrière in de ICT achter me te laten en te gaan kiezen voor mijn passie(s). Ik weet niet of het dapper is, wat ik wel weet is dat deze keuze op dit moment bij mijn persoonlijke ontwikkeling past en misschien nog wel voor meer redenen dan je (en vooral ikzelf) in eerste instantie zou denken…

Maar goed…de persoon die de vraag stelt wacht nog op antwoord…ja, hoe gaat het?

De “dark side” van een carrière switch.

Spiegeltje, spiegeltje…

Door: Heidi van Kampen -

Er was eens in een land niet zo heel ver hier vandaan…

Ik zou als een sprookje kunnen beginnen, alleen is dit verhaal echt waar. Er gebeuren zoveel bijzondere dingen dat je bijna zou denken dat het een echt sprookje is.

Dit verhaal verdient het om opgeschreven te worden, wellicht omdat het (net als een sprookje) ook een “diepere” boodschap bevat, maar ook gewoon omdat het een heel bijzonder verhaal is…althans voor diegene die het ziet…

Spiegeltje, spiegeltje…

Het beste excuus ooit!

Door: Heidi van Kampen -

Het maken van excuses wordt meestal als iets “negatiefs” gezien. Dit blijkt wel uit de vele uitspraken die je hierover vindt en ook in de qoute die bij deze blog hoort: “An excuse is a way of promising ourselves we will have that same issue again.”

Ondanks dat ik inderdaad ook van mening ben dat je met excuses niet veel verder komt, hoorde ik begin dit jaar een excuus dat ik WEL aanraad en waarvan ik hoop dat iedereen “that same issue” vooral maar heel vaak mag hebben!

Het beste excuus ooit!

Word jij beïnvloed door je omgeving of beïnvloed jij je omgeving in moeilijke situaties?

Door: Heidi van Kampen -

Vaak, wanneer we het over onze “omgeving” hebben, gaat het over het wel of geen invloed hebben op onze omgeving of over wel of niet de “schuld” van iets neerleggen bij onze omgeving in plaats van bij onszelf. Hoe kijk jij naar je omgeving? Denk jij invloed te hebben op je omgeving of heeft je omgeving alleen maar invloed op jou?

Misschien is het iets persoonlijks, maar wanneer ik het moeilijk heb kijk ik vooral naar wat er binnen in mij leeft, wat IK kan doen om de moeilijke situatie aan te gaan of te overwinnen. Daarbij denk ik er niet direct aan dat ik wellicht mijn omgeving mij kan laten helpen. Nu vermoed je misschien dat ik nu doel op “hulp vragen” (en ja, dat vind ik soms ook best lastig), maar daar gaat het dus niet over in deze blog.

Deze blog gaat over hoe jij je omgeving JOU kunt laten helpen door deze te beïnvloeden met behulp van een heel simpele natuurwet!

Word jij beïnvloed door je omgeving of beïnvloed jij je omgeving in moeilijke situaties?

Van moeten naar willen, van willen naar kunnen naar keuzes maken en doen.

Door: Heidi van Kampen -

Tegenwoordig “moeten” we van alles en over deze problematiek zijn al vele wijsheden te vinden in boeken, op internet en kunnen we geholpen worden via bijvoorbeeld trainingen en coaching.

Vaak leren we dan eerst om te kijken naar van wie “moeten” we of waar komt dit “moeten” vandaan? Denken we dat anderen van alles van ons verwachten? Of verwachten wij dit van onszelf, omdat we denken of geleerd hebben dat iets zo moet? Wanneer we dat ontdekt hebben, volgt meestal het kijken naar wat we dan eigenlijk echt zelf “willen”.

Dit laatste blijkt overigens ook nog niet altijd makkelijk, maar inmiddels kan ik (vind ik van mezelf ahum), wanneer ik een “moet” gevoel heb, redelijk goed achterhalen waar dit “moeten” vandaan komt en hierdoor wordt mijn “moet” lijstje steeds kleiner.

Of toch niet? 

Van moeten naar willen, van willen naar kunnen naar keuzes maken en doen.

Vanuit je hart werken is zoveel makkelijker dan vanuit je hoofd

Door: Heidi van Kampen -

Alles gaat vanzelf…toch?

Ken jij dat gevoel, dat het lijkt alsof alles vanzelf gaat? Dat dingen moeiteloos lijken te gaan, terwijl je eigenlijk toch hard aan het “werk” bent?

Ik kwam er 2 weken terug, tijdens het eerste Meant4Life in France evenement, achter dat dit gevoel mij toch nog enigszins vreemd overkomt. “Hard werken” stond voor mij altijd voor moe worden, tijd nodig hebben om weer bij te komen omdat, ondanks dat het wellicht voor een voldaan gevoel zorgt, het toch altijd energie moet kosten?

Kan het echt zo zijn dat ik ook “moeiteloos” kan werken, dat er een balans is tussen energie geven en krijgen? Doe ik dan wel genoeg, ben ik dan eigenlijk wel hard genoeg aan het werk? 

Vanuit je hart werken is zoveel makkelijker dan vanuit je hoofd

Vier jij jouw successen?

Door: Heidi van Kampen -

“Noem 1 ding waar je trots op bent.”

Heb je even, dacht ik bij het lezen van deze blog challenge vraag? Het klinkt wellicht wat arrogant, maar ik heb heel veel dingen waar ik trots op ben!

Of misschien kan ik beter zeggen; waar ik heel dankbaar voor ben dat ik ze heb of heb mogen bereiken!

Dankbaarheid klinkt in elk geval al een stukje minder arrogant en past wellicht wat beter bij onze Nederlandse nuchterheid. Want ergens trots op zijn is nu niet echt iets waar je mee te koop loopt in ons landje.

Noem mij maar arrogant!

Vier jij jouw successen?

Hoezo werken aan je verbeterpunten?

Door: Heidi van Kampen -

Waar bedanken mensen jou voor?

Jeetje, dacht ik bij het lezen van deze 2de blog challenge vraag. Wat is hier de bedoeling van? Moet ik nu over mezelf gaan opscheppen of zoiets? Dat zag ik natuurlijk als nuchtere Hollander niet zo zitten.

Ik las even wat verder in de “instructies” en daar stond dat het doel van deze vraag is er achter te komen met welke talenten, vaardigheden of passies je anderen mensen helpt.

Vaak blijken dit juist de dingen te zijn waar je je amper bewust van bent of dingen die je als “gewoon” ervaart. En juist daar liggen jouw krachten en je uniekheid!

Hoezo werken aan je verbeterpunten?

Het effect van vooroordelen op een droomleven

Door: Heidi van Kampen -

Wat frustreert je het meest in deze wereld?

...is de vraag die ik voorgeschoteld krijg op de eerste schrijf dag van de blog challenge. Het doel is vooral dat je erachter komt welk verschil jij in de wereld wilt maken.

Nu dacht ik te starten met een paar regels en dan 1 blog te maken van alle dagen van de blog challenge, maar bij nader inzien bleek dit geen goed plan. De vragen zijn het meer dan waard om aparte blogs over te schrijven, dus hier gaan we dan, met mijn antwoord op deze vraag:

Het effect van vooroordelen op een droomleven

Met vallen en opstaan een blog beginnen

Door: Heidi van Kampen -

Een aantal maanden terug begon ik driftig aan het schrijven van een blog. Maar aangezien nieuwe gewoontes aanleren vaak lastig is en mijn enthousiasme ook direct mijn valkuil is, wilde ik toen te veel tegelijkertijd oppakken.

“Willen” werd een “moeten” (van mezelf) en na afweging van prioriteiten koos ik ervoor om niet direct met een blog te beginnen, maar een kleinere stap te zetten: het opstellen van een maandelijkse nieuwsbrief voor de mensen die betrokken zijn bij Meant4Life.

Deze wat eenvoudigere manier van het delen van informatie paste op dat moment heel goed en was een mooie opstap om te starten met het leren van allerlei zaken die met het schrijven voor anderen te maken hebben. Maar langzaam werd ook het volgende steeds duidelijker voor me:

Met vallen en opstaan een blog beginnen