Don’t let insecure thoughts ruin something amazing.

Door: Heidi van Kampen -

Ik ga het gewoon DOEN!

Het is zover…eindelijk is het “kwartje” nu toch echt gevallen…doodeng vind ik het, maar ik heb besloten er helemaal voor te gaan.

Enkele jaren heeft het geduurd en ben ik op zoek geweest. Maar, zoals wel vaker, blijkt het antwoord op een vraag vaak dichterbij te liggen dan je denkt. Met andere woorden, eigenlijk weet ik dit al een hele tijd, maar heb ik (onbewust en door allerlei onzekerheden) niet durven kiezen.

Maar de afgelopen paar weken leek ineens die “wolk voor de zon” te verdwijnen en zag ik heel helder waar ik tot dusver met Meant4Life naartoe heb gewerkt en wat mijn doel gaat worden.

Don’t let insecure thoughts ruin something amazing.

De “dark side” van een carrière switch.

Door: Heidi van Kampen -

“Hoe gaat het?“ vraagt men regelmatig aan me. “Hoe gaat wat?”, zou ik eigenlijk moeten terugvragen, maar al gauw trek ik zelf de conclusie dat ze vast willen weten hoe het met de vorderingen van mijn bedrijf Meant4Life gaat.

Veel mensen vinden het heel dapper dat ik besloot mijn goede carrière in de ICT achter me te laten en te gaan kiezen voor mijn passie(s). Ik weet niet of het dapper is, wat ik wel weet is dat deze keuze op dit moment bij mijn persoonlijke ontwikkeling past en misschien nog wel voor meer redenen dan je (en vooral ikzelf) in eerste instantie zou denken…

Maar goed…de persoon die de vraag stelt wacht nog op antwoord…ja, hoe gaat het?

De “dark side” van een carrière switch.

Spiegeltje, spiegeltje…

Door: Heidi van Kampen -

Er was eens in een land niet zo heel ver hier vandaan…

Ik zou als een sprookje kunnen beginnen, alleen is dit verhaal echt waar. Er gebeuren zoveel bijzondere dingen dat je bijna zou denken dat het een echt sprookje is.

Dit verhaal verdient het om opgeschreven te worden, wellicht omdat het (net als een sprookje) ook een “diepere” boodschap bevat, maar ook gewoon omdat het een heel bijzonder verhaal is…althans voor diegene die het ziet…

Spiegeltje, spiegeltje…

Het beste excuus ooit!

Door: Heidi van Kampen -

Het maken van excuses wordt meestal als iets “negatiefs” gezien. Dit blijkt wel uit de vele uitspraken die je hierover vindt en ook in de qoute die bij deze blog hoort: “An excuse is a way of promising ourselves we will have that same issue again.”

Ondanks dat ik inderdaad ook van mening ben dat je met excuses niet veel verder komt, hoorde ik begin dit jaar een excuus dat ik WEL aanraad en waarvan ik hoop dat iedereen “that same issue” vooral maar heel vaak mag hebben!

Het beste excuus ooit!

Word jij beïnvloed door je omgeving of beïnvloed jij je omgeving in moeilijke situaties?

Door: Heidi van Kampen -

Vaak, wanneer we het over onze “omgeving” hebben, gaat het over het wel of geen invloed hebben op onze omgeving of over wel of niet de “schuld” van iets neerleggen bij onze omgeving in plaats van bij onszelf. Hoe kijk jij naar je omgeving? Denk jij invloed te hebben op je omgeving of heeft je omgeving alleen maar invloed op jou?

Misschien is het iets persoonlijks, maar wanneer ik het moeilijk heb kijk ik vooral naar wat er binnen in mij leeft, wat IK kan doen om de moeilijke situatie aan te gaan of te overwinnen. Daarbij denk ik er niet direct aan dat ik wellicht mijn omgeving mij kan laten helpen. Nu vermoed je misschien dat ik nu doel op “hulp vragen” (en ja, dat vind ik soms ook best lastig), maar daar gaat het dus niet over in deze blog.

Deze blog gaat over hoe jij je omgeving JOU kunt laten helpen door deze te beïnvloeden met behulp van een heel simpele natuurwet!

Word jij beïnvloed door je omgeving of beïnvloed jij je omgeving in moeilijke situaties?